Morgennyheter – nattens viktigste ting

Stort raid mot Hells Angels i Eskilstuna

Fredag ​​kveld slo politiet til mot Hells Angels-lokalene i Eskilstuna. Det var 15 politibiler, både lakkerte og sivile, innsatsstyrke og kriminalteknikere som var på stedet ved klubbhuset.

– De tok med seg tre personer mistenkt for mindre narkotikalovbrudd. De har siden blitt løslatt. Husransakingen vil trolig vare i ytterligere et par timer på adressen, sa Erik Creutz, vaktleder ved Sörmland-politiet, ved midnatt.

Fogden fikk også fullmakt til å være med på innsatsen. Noe som ifølge politiet ikke er uvanlig i denne typen operasjoner. Det er foretatt flere kidnappinger, men politiet ønsker ikke å kommentere om de er beslaglagt i form av narkotika eller våpen.

FOR Å VITE MER: Raid mot Hells Angels klubbhus i Eskilstuna

209 nye tilfeller av deltavarianten – FHM bekymringer om smittespredning

Ifølge statistikk fra den svenske folkehelsemyndigheten er det oppdaget 71 tilfeller i Sverige. Men tall som ennå ikke er offentliggjort, men som TV4 har fått bekreftet, sier at det kun er 209 tilfeller i Värmland.

De fleste smittede har varianten, og blant dem er mange skoleelever, ifølge TV4.

– Det som er bekymringsfullt akkurat nå er at den ser ut til å ha større evne til å spre smitten. Det sprer seg raskere, sier Johan Carlson til TV4.

Vaksinen virker godt mot deltavarianten, men ifølge generaldirektøren for den svenske folkehelsemyndigheten Johan Carlson er det ting som tyder på at den første dosen ikke gir så sterk beskyttelse.

– Etter en tid etter andre dose har vaksinen også god effekt mot denne varianten. Men vi har grunn til å være litt bekymret i denne mellomperioden, sier han til DN.

FOR Å VITE MER: 200 tilfeller bare i Värmland – slik advarer forskere

Største bekymring i pandemien akkurat nå: «Dobbelt så smittsom»

Deltavarianten er mer motstandsdyktig mot vaksiner, har høyere risiko for å havne på sykehus og er mer smittsom. Forskeren tar feil.

Dødelig slag for svensk grensehandel: Norge vil beholde penger hjemme

I løpet av kroneåret brukte nordmenn pengene sine i hjemlandet i stedet for Sverige, noe som økte omsetningen til norsk matvarehandel med 30 milliarder svenske kroner. Dette er penger som mange nå ønsker å beholde i landet.

– Når grensen åpner igjen, viser meningsmålinger at ni av ti vil gjenoppta grensehandelen. Så norske politikere må forstå at skattene må kuttes, sa Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i bransjeorganisasjonen NHO Mat og Drikke tidligere til VG.

Og den norske stat har allerede grepet inn. Rett før utgangen av året ble alkoholavgiften redusert med ti prosent, snusavgiften redusert med 25 prosent, og sukker- og sjokoladeavgiften ble helt fjernet.

FOR Å VITE MER: Tilbakeslaget: Norge vil stoppe handelen i Sverige

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.