Consid utvider til Norge

Et av Sveriges største IT- og kommunikasjonsselskaper, Consid, ekspanderer inn i Norge. Selskapet har som mål å ha over 500 ansatte de neste årene. Målet er å bli størst i både Norge og Sverige.

-Consid kom sterkere ut av pandemien. I 2020 hadde vi en vekst på 20,3 prosent, mens de fleste andre IT-selskaper enten gikk med tap eller bare opplevde minimal vekst. Vi satser nå på å være størst i Norge også, sier Peter Hellgren, administrerende direktør og gründer i Consid.

I likhet med mange andre bransjer har IT-sektoren blitt hardt rammet av pandemien. Flere store nordiske aktører viste negative tall, mens andre ble kjøpt opp. Bare noen få vokste organisk i 2020. Consids vekst var på over 20 % og selskapet fortsetter å vokse. Første kvartal 2021 var det sterkeste til nå, med en omsetning på over 380 millioner SEK, en økning på vel 24 % fra året før. Samtidig ble det ansatt i overkant av 130 nye medarbeidere og Consid har derfor 1300 ansatte.

I ni år på rad har Dagens Industri kåret Consid til Gasellebedriften. Den prestisjetunge prisen gis kun til de raskest voksende selskapene i Sverige. Selskapet skal ha økt omsetningen årlig de siste tre årene, vokst organisk og ikke gjennom oppkjøp, og ha et positivt driftsresultat de siste fire årene. Mindre enn 1 % av svenske aksjeselskaper oppfyller kravene for å bli kalt gaselleselskaper, og kun fire selskaper i historien har forvaltet det i ni år på rad.

Peter Hellgren, administrerende direktør i Consid.

Consids virksomhet er konsentrert i Sverige, med kontorer på 26 lokasjoner over hele landet.

– I Sverige har vi en god blanding av oppdragsgivere både i offentlig sektor og privat næringsliv. Det er omtrent halvparten hver. Vi sikter mot noe lignende i Norge. Vi har de mest fornøyde medarbeiderne i Sverige og ekstremt lav personalomsetning. Våre ansatte ønsker å bli fordi vi skaper en arbeidsplass med den rette kulturen og filosofien, hvor alle ansatte trives og oppmuntres til å engasjere seg og starte virksomheten. Vi ønsker å gjenta det i Norge, sier Peter Hellgren.

Den norske ekspansjonen starter i Oslo, på Karl Johansgate, med mål om å ha rundt 100 ansatte innen ett år. Selskapet har allerede over 50 kunder i Norge. Dette er i hovedsak større selskaper fra bank- og finanssektoren, men også fra IT- og næringsmiddelindustrien.

Nathalie Besèr, kommunikasjonssjef Tenk på

Se hele pressemeldingen og andre nyheter fra dette selskapet Cision Nyheter.
Vil du bli sett med nyhetene dine på Di.se?
Les mer om publikasjonen på Di.se


Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.