Se de første bildene av Viaplays dystopiske thriller | MovieZine

I Viaplays ambisiøse nye thrillerserie «Festningen» befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til omverdenen. Brit Russell Tovey spiller en av hovedrollene.

Hva skjer hvis vi kutter alle bånd med verden rundt oss? Dette er et av spørsmålene som «Festningen» utforsker i Viaplays nye dystopiske thrillerserie satt i 2037.

En diger mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever et beskyttet og privilegert liv i det nordiske paradis. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser beboerne raskt at de er fanget bak den samme veggen som ville beskytte dem.

Serien er basert på en idé og manus av «Rådebank»-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke («Vågen», «Skalvet»).

Tobia Santelmann («Exit») spiller en ledende rolle som den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han har ansvaret for å overbevise det norske folk om å isolere seg fra omverdenen ti år tidligere, et valg som vil vise seg fatalt.

– Jeg synes at i den situasjonen verden er i i dag, er Festningen ubehagelig aktuelt. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mann med en klar visjon for Norge, en leder som tror på ideene sine selv når landet er midt i en stor krise, sier Tobias Santelmann i en pressemelding.

I sentrum av historien finner vi også forsker Esther Winter, spilt av Selo Emnetu («I død og begjær»). Som ansvarlig for landets matforsyning er hun den første som mistenker at noe er galt.

Flere skuespillernavn vil bli avslørt senere på året, men det er allerede klart at den britiske skuespilleren Russell Tovey («Years and Years») spiller en sentral rolle i «Festningen». Han spiller en britisk flyktning som desperat prøver å nå Norge.

Innspillingen pågår for tiden i Bergen og «Festningen» forventes vist på Viaplay i 2023.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.