Politi på passkøer: «Informasjonen har sviktet»

Siden utgivelsen av pandemirestriksjonene ønsker mange å fornye passene samtidig. Køene ble lange, noe som førte til frustrasjon blant omreisende svensker.

Politimyndigheten lovet utvidede tiltak for å redusere køene til pass onsdag, men det er usikkert om dette vil være nok til at folk kan reise utenlands i sommer.

– Vi kan ikke si nøyaktig hvordan det vil gå fordi det er et eksepsjonelt overgrep. Men vi gjør alt vi kan og bruker alle tilgjengelige ressurser, sier rikspolitimester Anders Thornberg i SVTs Morgonstudion.

Politiet vil utnytte lokalene og utstyret fullt ut, men for å lykkes må passproduksjonen også fungere, legger han til.

– Det er hard konkurranse når det gjelder passdokumenter i Europa. Har han fått det advart i Norge blant annet – at selv om det er vanntette kontrakter, er det ikke sikkert at alle leverandører kan levere.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Folk slår leir for å få passet sitt – Kaoset fortsetter på Arlanda: «Skandale»

Fullfør målinger

De enklere forbrytelsene vil bli nedprioritert ettersom flere politifolk må bidra til å korte ned de lange køene. Det betyr at blant annet service, administrative spørsmål og rettshåndhevelse vil lide.

– Politiet på gater og torg vil ikke forsvinne. Liv og død vil fortsatt prioriteres, men administrasjonen og andre parter kan få lengre ventetider, sier Thornberg.

Politiet lanserte også et nasjonalt spesialarrangement. Det betyr at myndighet kan jobbe mer koordinert, prioritere og omfordele ressursene annerledes.

– Vi jobber veldig hardt og tar dette veldig seriøst. Vi har nå tydd til vår mektigste styrings- og ledelsesmetode, som vi normalt bruker ved svært alvorlige forbrytelser, sier Thornberg.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.