Advania slutter seg til IKT-samarbeidet mellom Norge og Sverige: foreslår en omstillingskommisjon
Norge og Sverige har inngått et informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)-samarbeid for å bidra til å styrke handelssamarbeidet mellom landene. Som en del av dette initiativet inviterte IKT-Norge en delegasjon av norske og svenske næringslivsledere til å diskutere svensk-norsk samarbeid innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi og lage et felles arbeidsdokument.


Foto: Hege Støre, visepresident Advania Group

I tillegg til bedriftslederne i begge land, var også den norske kronprinsen og kronprinsessen til stede på rundebordskonferansen som ble holdt 2. til 4. mai 2022. Advania deltok av Hege Støre, visepresident i Advania-gruppen, som blant annet foreslo å opprette en omstillingskommisjon for å ta tak i mangelen på kompetanse.

Konferansen ble arrangert av IKT-Norge og den svenske søsterorganisasjonen TechSverige, der 30 bedriftsledere fra Sverige og Norge deltok. Nå skal TechSverige og IKT-Norge i fellesskap lage et felles arbeidsdokument for å materialisere konferansens forslag til politiske initiativ og krav til lands respektive politiske prosesser som statsbudsjetter eller stortingsdokumenter.

– Befolkningen er mer utdannet enn noen gang. Samtidig ser vi et arbeidsmarked i endring og en økende etterspørsel etter kompetanse på tvers av hele teknologisektoren. Det vitner om et avvik og en utfordring for våre samfunn i fremtiden. En bredere tilnærming og større samarbeid mellom akademia, næringsliv og offentlig sektor er nødvendig. Det er ikke nok å utvide studieplassene, selv om det åpenbart også er nødvendig. Vi har derfor foreslått å opprette et omstillingsutvalg som skal være en videreutvikling av Produktivitetskommisjonen med oppstart i 2014, sier Hege Støre.

Mangel på kompetanse innen bærekraft og cybersikkerhet er to områder som Advania anser som spesielt utfordrende. Mens IT hjelper bedrifter med å takle bærekraftsspørsmål, står industrien også overfor morgendagens bærekraftsutfordringer. Innen cybersikkerhet er det ikke bare mangel på ferdigheter, men også stor mangel på kunnskap som også gjennomsyrer alle politiske faser. Cybertrusselen omformer det sikkerhetspolitiske kartet og påvirker dermed både individuelle og viktige samfunnsfunksjoner.

– Vi ser mangel på kompetanse i den vestlige verden, spesielt innen cybersikkerhet og bærekraft. Det er to hovedutfordringer som blir vanskeligere og vanskeligere ettersom disse områdene stadig vokser og blir mer komplekse. Min forventning fra dette initiativet mellom Norge og Sverige er at vi sammen skal klare å forstå og beskrive utfordringene tydelig, men også komme frem til konkrete tiltak. Vi møter de samme utfordringene i begge land og IT-bransjen kan bidra veldig enkelt ved å samle vår kunnskap og styrke, sier Hege Støre.

– Å følge med på digitaliseringen i dag er et spørsmål om å overleve og Advania ønsker å bidra til å styrke vår felles digitale kapasitet på tvers av den nordeuropeiske regionen, avslutter Hege Støre.

Mer informasjon om tiltaket på: https://www.ikt-norge.no/nyheter/bedre-og-tettere-samarbeid-mellom-norge-og-sverige/For mer informasjon kontakt:

Eva Lotta Jonsvik
Markedsdirektør, Advania Sverige
+46 (0) 76 140 01 37
evalotta.jonsvik@advania.com

Om Advania:

Advania er basert på rundt 20 lokasjoner i Sverige og hver dag hjelper våre 1350 talenter våre kunder med å nå sine mål. Med fokus på langsiktige relasjoner, banebrytende teknologier, moderne plattformløsninger og strategiske partnerskap, gjør vi det enkelt for bedrifter og offentlige virksomheter å vokse med IT. Les mer på www.advania.se

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.