Samsung lanserer nye minnebrikker for selvkjørende biler

Å velge treemballasje er det mest klimavennlige alternativet ved blant annet transport av varer og produkter. Bjørn Skou Andersen, administrerende direktør i konsernselskapet Aven Rabbalshede, som er en del av DTE-gruppen, beskriver det som kostnadseffektivt, fleksibelt og bærekraftig. I dag har DTE-gruppen 12 fabrikker i Sverige, Norge og Danmark, med en bruttoomsetning på 1,4 milliarder SEK.

På spørsmål om hvilket materiale man skal velge for logistikkløsninger, dukket tre raskt opp som et førstehåndsalternativ i et bærekraftsperspektiv – og i en verden hvor miljøaspektet er mer sentralt enn før. Det mener Bjørn Skou Andersen, administrerende direktør i Aven Rabbalshede.

– Med tanke på miljødebatten som råder i Sverige, Danmark og Norge, ville det vært merkelig om dette ikke var tilfelle, sier han. Mange av kundene som velger oss som logistikkpartner har et miljøansvar i henhold til ISO 14001.

Sammen med Aven Holmstrand i Norge og DTE i Danmark er Aven Rabbalshede DTE Group, Nordens ledende leverandør av spesialemballasje, emballasje, paller og transportstøtte. Konsernet har i dag tolv fabrikker og kunder innen blant annet bil-, papir-, metall- og næringsmiddelsektoren.

Optimal og holdbar

At treemballasje er et bærekraftig og optimalt alternativ understøttes blant annet av at produksjonen bidrar til å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren.

– Tre absorberer store mengder karbondioksid i løpet av levetiden. Dette gjør det til et interessant materiale fra et klimatisk synspunkt. Vår produksjon og distribusjon av treemballasje slipper også ut mindre karbondioksid enn det som binder seg til den voksende skogen. Plastpaller er på sin side laget med fossilt brensel som slipper ut store mengder CO2, sier Bjørn Skou Andersen og fortsetter:

– Et annet problem med plastpaller er at det kan oppstå slitasje i palleføringene. Det betyr at plastrester som ikke er nedbrytbare på samme måte som tre kan havne i naturen.

En del av en sirkulær økonomi

Tre som råstoff er også bærekraftig, fornybart, resirkulerbart og biologisk nedbrytbart. Dette er helt i tråd med Sveriges klimamål for biobasert energiforsyning og sirkulær økonomi.

– En EUR-pall av tre kan brukes mer enn 70 ganger og treemballasjen kan brukes til forbrenning som biodrivstoff og i varmeproduksjon. Gjenvinningsprosessen for plastpaller er ikke strukturert på samme måte og har ofte større miljøbelastning, sier Henrik Andersson, Aven Rabbalshede salgsdirektør.

100 % resirkulerbar

Spikeren kan også gjenvinnes under forbrenning fordi spikeren velges med magnetisk separasjon når pallen skal chippes. Dessuten kan neglen gjenbrukes, men det er ikke alt.

– Råvaren brukes stort sett hundre prosent. I tillegg til sagtømmer lages det pellets og stallstrø av spon, sier Bjørn Skou Andersen.

«Personlig tilpassede løsninger»

I dag administrerer DTE Group en rekke prosjekter sammen med kunder, med mål om å redesigne og optimalisere logistikkløsninger.

– Vi ser at vi i prosjektform kan drive langsiktig samarbeid med våre kunder og utvikle skreddersydde løsninger. Derfor jobber vi så tett på hverandre som mulig, avslutter Henrik Andersson.

Ferdig
DTE Group har fleksibel produksjon, raske leveranser og meget høy leveringssikkerhet. Visjonen er å gi optimal og bærekraftig emballasje med miljøsertifiserte råvarer i henhold til FSC® og PEFC.

Les mer på www.aven.se Og dte.dk

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *