Russland melder tilbaketrekning av tropper fra Krim, Ukraina melder om cyberangrep

President i USA Joe Biden truet igjen Russland i utvetydige ordelag dersom det skulle invadere Ukraina. «Verden vil ikke glemme at Russland har valgt unødvendig død og ødeleggelse»Sa Biden i en tale i Washington tirsdag. En invasjon skulle vise seg å være et «selvpåført sår» for Russland.

Biden gjentok slutten på den kontroversielle tysk-russiske Nord Stream 2-rørledningen i denne saken. Så det vil ikke komme noe ut av rørledningen, sa han. Den ferdige rørledningen er ment å bringe russisk gass til Tyskland ved å omgå Ukraina.

«Det handler ikke bare om Russland og Ukraina. Det handler om å stå opp for det vi tror på, sa Biden Den amerikanske regjeringen og dens allierte er klare til å innføre «store» sanksjoner.. – Vi vil fortsette å gjennomføre militærøvelser med våre allierte og partnere for å forbedre forsvarsberedskapen, sa Trump. Hvis Russland skulle invadere Ukraina, ville USA øke sin tilstedeværelse i NATO. Videre har Biden generelt uttalt: «USA vil forsvare hver tomme av NATOs territorium med full styrke av amerikansk styrke.»

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.