OL direkte: Canada slo USA 7-6 i curling for kvinner

BEIJING (AP) – Det siste om vinter-OL i Beijing:

___

Canada slo USA 7-6 i den olympiske curlingturneringen for kvinner og gikk foran amerikanerne i kampen om firelags sluttspill.

Den kanadiske kvartetten til Jennifer Jones (4-3) tok ledelsen med to poeng på rad i andre og tredje. Amerikanerne spilte uavgjort med to på den åttende og en tyveri av én på den niende da Jones bommet på en take-out med den siste steinen og slo kosten på isen i frustrasjon.

Canada opprettholdt imidlertid den siste steinledelsen i den tiende og siste slutten, og fikk en enkel remis for å vinne den.

Amerikanerne (4-4) kan fortsatt kvalifisere seg til semifinalen med fem seire dersom de slår Japan onsdag kveld og får hjelp.

___

Johannes Strolz fra Østerrike leder det første rennet i slalåm for menn med bare skiløpere av lavere klasse igjen når han søker om den andre gullmedaljen ved lekene i Beijing.

Strolz har 0,02 sekunders ledelse på norske Henrik Kristoffersen i andre heat. Verdensmester Sebastian Foss-Solevaag fra Norge er nummer tre, 0,06 bak.

29 år gamle Strolz vant alpint kombinert torsdag i sin første olympiske konkurranse noensinne. Før seier i Adelboden, Sveits forrige måned, tok han en tiendeplass i karrieren i mer enn åtte år med verdenscupracing og ble slått ut av det mektige østerrikske laget på slutten av forrige sesong.

Det har vært seks forskjellige vinnere i seks verdenscupslalåm denne sesongen.

Lucas Braathen leder klassifiseringen av disiplinen, men grenser over en port og er ute av løpet. En annen favoritt før løpet, Manuel Feller, gjorde det samme.

___

Freestyler Alex Hall ledet en amerikansk finale 1-2 i menns olympiske slopestyle-konkurranse med et triks i sitt første heat hvor han fullstendig stoppet rotasjonen i luften og gikk i motsatt retning.

Halls åpningsløp fikk 90,01 og holdt ut gjennom hele konkurransen. Lagkameraten hans Nick Goepper startet et kreativt løp på sitt andre pass for å tjene sølv. Svenske Jesper Tjader tok hjem bronsen.

Amerikanerne har nå tjent seks av ni olympiske medaljer siden arrangementet debuterte i 2014. Goepper har tre, inkludert sølv ved Pyeongchang-lekene 2018 og bronse ved Sotsji-OL 2014.

___

Andre AP vinter-OL: https://apnews.com/hub/winter-olympics og https://twitter.com/AP_Sports

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.