Mette-Marit fra Norge: Sønnen Marius sørger over sin «bonusbestefar»

Triste nyheter for den eldste sønnen til kronprinsesse Mette-Marit av Norge (48) Marius Borg Høiby (25): stefaren hans er død i en alder av 81 år. Mahmoud Maktabi († 81) var kjent som «teppekongen», selvlaget forretningsmann og millionær. Han var gift til sammen seks ganger. Fra et av disse ekteskapene ble datteren Céline født, som i 2004 giftet seg med Marten Borg, faren til Marius. Så Maktabi ble ikke bare en «bonusbestefar», men også en sentral skikkelse i livet til Marius. Sønnen til den norske kronprinsessen tilbrakte vekslende uker med sin far og daværende kone Céline, noe som førte til utviklingen av et nært forhold til bestefaren Mahmoud.

Mette-Marit fra Norge: Når tårene kommer, legger Haakon armen om skuldrene hennes. Les mer om dette i videoen over.

Mahmoud Maktabi: «Jeg bryr meg ikke om middelmådighet»

Maktabi avslørte nylig til den norske avisen Se og Hør: «Jeg elsker Marius mer enn mine egne barn.» En åpenbar uttalelse. Teppehandleren la imidlertid stor vekt på rettferdighet. På denne måten fikk alle barnebarn, fysiske eller andre, samme oppmerksomhet. «Jeg gir det samme til alle barnebarn, og de får alltid «det beste av det beste»», sier Maktabi. «Når vi reiser er vi alltid på steder hvor vi kan ha det gøy og vi spiser alltid på de beste restaurantene. Jeg bryr meg ikke om middelmådighet.» Det som først og fremst høres snobbet ut er forankret i Maktabis fortid, og minner om en «stall til rikdom»-historie. I januar 1961 kom han til Norge, etter sigende med bare fem dollar på lommen og en stor drøm: han ville åpne sin egen teppebutikk.

Slik unngikk han tvister i begravelsen på forhånd

To år senere åpnet Maktabi sin egen teppebutikk i Frogner-distriktet i Oslo og fikk gjennom årene tittelen «Teppekongen» (engelsk: «kongen av tepper») ved å selge mer enn tre millioner persiske og orientalske tepper til nasjonalt nivå. Siden den gang har Maktabi vært i fremtredende kretser og med innflytelsesrike mennesker. Marius» bonusbestefar var en ekte bon vivant og en fast gjest på kjente nattklubber. Etter hvert førte mye drikking og røyking til helseproblemer. Maktabi fikk to hjerteinfarkt og senere også et hjerneslag.

For å beskytte begravelsen hans mot konflikt på forhånd og for å forhindre arvetvister, delte teppekongen formuen sin mellom sine slektninger mens han fortsatt levde. «Nå håper jeg alle kommer glade til begravelsen min. Jeg ga bort butikken og pengene slik at begravelsen ble fredelig,» sa hun. 1. januar 2022 døde Maktabi av sine alvorlige hjerteproblemer. Det er planlagt en privat markering denne uken.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.