Retten behandler Breiviks søknad om løslatelse fra fengsel

OsloI Norge starter tidlig løslatelsen av massedrapsdømte Anders Behring Breivik tirsdag. Ti og et halvt år etter terrorangrepene fra høyreekstremisme i Oslo og på Utøya med til sammen 77 dødsfall, vurderer Telemark tingrett, etter Breiviks anmodning, om han kan løslates på prøve etter minimum. perioden er utløpt. Aktoratet mener lengre forvaring må til for å beskytte selskapet mot Breivik.

Retten i Skien, sørvest i Oslo, har berammet tre dagers rettsmøte og en dags beredskap denne uken. Et vedtak bør kunngjøres på et senere tidspunkt, eventuelt allerede neste uke.

Breivik kaller seg nå Fjotolf Hansen

Breivik, som nå går under navnet Fjotolf Hansen, detonerte en bilbombe i regjeringsdistriktet i Oslo 22. juli 2011 og drepte åtte mennesker. Deretter slaktet han deltakerne på den årlige sommerleiren til SVs ungdomsorganisasjon på Utøya. 69 for det meste unge mennesker ble drept på øya. Breivik pekte på høyreekstreme og islamofobiske motiver for sine handlinger. I 2012 ble han dømt til maksimumsstraffen på tidspunktet 21 år i varetekt med minimum ti år.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.