Nordnet tilbyr finansmarkedsministeren en digital pensjonsportal

Nyheter

Publisert: 2022-02-18 08:56

Nordnets møte med finansminister Max Elger.

Nordnet ønsker å se politikerne av lovverket «tvinge» bransjen til å innføre en pensjonsportal med flyttefunksjon, som i Norge. Forslaget ble torsdag presentert for finansmarkedsminister Max Elger.

Nordnets spareøkonom Frida Bratt, administrerende direktør Fredrik Ekblom i Nordnets pensjonsselskap og Johan Tidestad, kommunikasjonssjef i Nordnet, møtte torsdag finansminister Max Elger.

Møtes agenda var at Nordnet skulle legge frem et forslag til en sentral digital pensjonsportal, en portal der sparerne skal kunne styre sine pensjonsbevegelser akkurat som modellen som finnes i Norge.

– Politikere har «tvunget» bransjen til å innføre en pensjonsportal med flyttefunksjon gjennom lovverket, sier Frida Bratt til Dagens Juridik.

– Jeg opplevde under vårt møte at finansmarkedsminister Max Elger har pensjonssparernes beste for øyet. Han anså forslaget som interessant og uttalte at dersom vi går videre og tar flere grep på dette området, er forslaget om en pensjonsportal med flyttefunksjon et av de det fører med seg, fortsetter Frida Bratt.

Jeg håper dette materialiserer seg

Nordnet håper nå at lanseringen av en digital pensjonsportal lik den eksisterende modellen i Norge kan materialisere seg på sikt.

Frida Bratt beskriver at bryet med å overføre pensjon fortsetter, og til og med i noen tilfeller har forverret seg siden pensjonsoverførselstaket ble innført i fjor. Dette er skjemaer som ikke aksepteres, digitale signaturer avvist, ny KYC-informasjon fra kunden som plutselig etterspørres av kunden ved avreise, og lang behandlingstid.

– Vi registrerer at det oppstår nye hindringer for at sparerne kan bevege seg kontinuerlig. Bransjen har rett og slett ingen insentiver til å gjøre det lettere for kundene å flytte, sier han.

Den siste brikken i puslespillet

– Derfor mener vi at staten bør ta ansvar for å få på plass den siste brikken i puslespillet for en fungerende rett til å bevege seg i pensjonsmarkedet. Vi foreslår derfor å legge til en flyttefunksjon til MinPension-portalen. Dette forslaget må komme fra et politisk ståsted, slik som skjedde i Norge, siden de store aktørene i sektoren selv ikke er interessert i dette. Med standardiserte digitale prosedyrer ville enkelte pensjonsselskaper ikke kunne unngå digital utvikling og fortsatt gjøre det vanskeligere for klienter som ønsker å flytte pensjonspengene sine. Å eliminere bryet med å flytte er siste steg i en fungerende flytterett, sier Frida Bratt.

Nordnet-sjef Lars-Åke Norling har allerede skrevet en debattartikkel på Dagens Juridik om samme tema.Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.