Ryssar nær grensen: Det er vest som provokerar – Nyheter (Ekot)

Invid järnvägsspåren som leder sydväst från Moskva brummar gröna militärfordon på tomgång och mestadels unga soldater vankar fram og tilbake. I Klintsy väster om staden Brjansk stiger en grupp soldater av, kånkar ryggsäckar eller bär avlånga metallådor mellom mr.

I går meddelade ryska forsvarsmakten att man inlett planleggede kontroller av stridsberedskapen i södra och västra Russland samtidig som forberedelser pågår for en rysk-hviterussisk militärøvelse i Hviterussland. Men det finnes planer på en militær offensiv mot Ukraina tilbakevisas av ryska ledningen. Och i staden Klimovo, noen mil norr om den ukrainska gränsen, sier Lidija Zarudko, som selger klær og skor på markedet, at det snarare er USA som provoserer fram en konflikt.

«Det er ju de som holder på og kommer rusande til Ukraina», sier Lidija Zarudko som har forsøkt å forklare sin syster som bor i Ukraina og president Vladimir Putin har noen.

”Hon sier det hele tiden, at er Putin kommer snart att anfalla obs. Det er hva de får lære seg där i Ukraina ”, sier Lidija Zarudko som selv hänvisar til hva han hører på de statskontrollerte ryska tv-nyheterna.

En bit bort, over Lenintorget i Klimovo, kommer konstläraren Maria Jermakova på väg till arbeidet.

«Jag forstå intet hvorfor ukrainarna har bestemt at det er Russland som er skyldig till alt», sier han og tillegger at det ikke er høyere makter med i dette spillet, for noen slags egen vinnings skalle.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.