Politisk villmann på avtalen med S: «V burde være jævla fornøyd med det»

Stefan Löfven leverte sin avskjedssøknad onsdag – og nå vil presidenten mest sannsynlig gi Magdalena Andersson (S) i oppdrag å prøve å danne regjering.

For at Magdalena Andersson skal bli statsminister, må ikke 175 eller flere stemme mot forslaget. Og gitt den parlamentariske situasjonen kan det være nok for et enkelt stortingsmedlem å snu og stemme nei til Andersson.

En av de mektigste er tidligere venstreorienterte medlem Amineh Kakabaveh. Ifølge henne har imidlertid ingen partier, verken regjeringen eller opposisjonen, hørt om det.

– I sommer har flere partier hørt meg for å finne ut hvordan jeg har det og så videre. Men ikke nå, sier han og fortsetter:

– Alle vet at jeg er bestemt og at jeg allerede har gjort en avtale med sosialdemokratene, uansett om statsministeren heter Stefan Löfven eller Magdalena Andersson.

Lykkes der Venstre sviktet

Du har lykkes med det ditt parti har unnlatt å gjøre, som er å forhandle med regjeringen, hvordan ser du på det?

– Det gamle partiet mitt prøvde å svartmale meg, men sosialdemokratene var reaktive. Jeg fortalte dem at jeg ville bruke stemmen min.

– Det synes jeg Venstre skal være jævla fornøyd med.

I løpet av forrige periode, 2014-2018, var det 8 politiske villmenn i det svenske parlamentet. Dette er det høyeste antallet villmenn i svensk historie. Av disse var sju Sverigedemokrater som forlot partiet sitt.

Du vil se flere politiske villmenn

I dag er det bare én villmann igjen: Amineh Kakabaveh.

– Jeg skulle ønske det var mange flere villmenn, siviliserte villmenn, som kunne gjøre en forskjell. Da ville vi fått et helt annet demokrati i Sverige enn det vi nå har med pisken til partiet hvor sekterisme skal respekteres.

Ikke føl deg alene

Følte du deg ikke litt ensom i det som kalles «villmennenes korridor» i Riksdagen?

– Absolutt ikke, haha. Jeg har venner i SV og andre partier som synes det er bra å bruke posisjonen min til å bedre demokratiet og bekjempe æresundertrykkelsen.

Hvordan tror du Venstre vil stemme på Magdalena Andersson?

– Jeg tror de kommer til å gjøre som meg og løslate en kvinnelig statsminister. De vet at dette er det eneste alternativet.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.