Politisk støtte til hjemmeabort øker – Nyheter (Ekot)

I følge svensk abortlov skal aborter utføres på sykehus. Men dette kravet er utdatert og bør avskaffes, mener blant annet RFSU, Svensk förening för sexuell opplysning. Hans Linde er leder i forbundet.

– Den medisinske utviklingen har gjort det mulig å øke selvbestemmelsen til de som ønsker å ta abort. I dag vet vi at 96 prosent av abortene i Sverige er leger, så det er ikke lenger noen grunn til å be om at alle som ønsker å avbryte et svangerskap bør gå til en abortklinikk eller sykehus, sier hun.

Moderatrådet foreslo også å oppheve denne plikten. Retten til å få hjelp gjennom sykehus skal sikres, men kvinner som ønsker det – etter samråd – må kunne hente abortmedisinen på apoteket – og utføre hele den medisinske aborten hjemme, ifølge forslag som skal på festen. om noen uker..
Tanken er at en statlig gransking skal gis i oppdrag å produsere et konkret forslag, sier Camilla Waltersson Grönvall, talsperson for sosialpolitikk.
– For oss moderate er dette en veldig viktig sak for kvinners frihet.

Senterpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet og Liberalerna mener også at det bør være mulig å ta abort hjemme i Sverige og ønsker å endre loven på dette punktet. Sverigedemokraterna sier i en kommentar skrevet til Ekot at partiet ser «viktigheten av å følge med på den medisinske utviklingen og ønsker åpenbart å jobbe for å styrke muligheten for større valgfrihet for kvinner. Pasientsikkerheten må imidlertid alltid være i første rekke.» som er fordi vi ønsker at saken skal undersøkes grundig først.»

Kristdemokratene ser ingen grunn til å endre loven, sier stortingsrepresentant Michael Anefur, men partiet er åpent for å undersøke spørsmålet om innenlandske aborter. «Det som er spesielt nødvendig å undersøke er eventuelle medisinske risikoer som kvinnen kan bli utsatt for.»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.