Kinesiske Tesla Challenger Nine i Sverige 2022 – med raske batteriskift
Først Norge, nå er det Sverige sin tur. Elbilprodusenten Nio fortsetter inntoget i Europa og bekrefter at det også planlegges batteribyttestasjoner her.

På slutten av neste år Nio kommer til Sverige, bekrefter Lihong Qin, selskapets eneste grunnlegger og driftssjef Industri i dag.

– Vi begynner snart å rekruttere et svensk landslag og gjør som i Norge, begynner å bygge Nio House og ladeinfrastruktur. Det vil også være batteribyttestasjoner i Sverige, sier Lihong Qin til DI.

Nove, som ble grunnlagt 2014 som NextEV og notert i USA i 2018, vakte den oppmerksomhet med sin raske batteribytteteknologi. Kunden får ikke bare et nyladet batteri, det blir også sjekket og ødelagte brenselceller skiftet.

I hjemlandet har selskapet bygget sin egen ladeinfrastruktur, som inkluderer over 500 hurtigladestasjoner og snart 700 batteribyttestasjoner.

Ifølge Nio tar det bare 5-10 minutter for å erstatte 100 kWh-batteriet til ES8 SUV-en på dens automatiserte stasjoner.

I likhet med Tesla, selger den direkte til kunder, uten forhandlere, og «Nio House»-konseptet beskriver Lihong Qin for DI som «en andre stue med bibliotek, kafé og lekeplass».

I Norge går opp 95 % av kundene valgte å tegne et batteriabonnement for å bruke stasjonene. Den første skal stå klar der i desember, med ytterligere 20 på gang neste år.

Bortsett fra Sverige Nio vil også utvide sin virksomhet i Tyskland, Østerrike og Danmark. For det tyske markedet skal ET7 sedan lanseres først, men det er ennå ikke bestemt hvilken som blir den første i Sverige.

Vi i Recharge har imidlertid allerede måttet se nærmere på ET7 og teste den elektriske SUV-en ES8 i Norge, noe som uansett tyder på at sistnevnte blir den første som kommer ut. I tillegg til ES8 og ET7 har Nio også ES6 mellomstore SUV og dens EC6 coupé-variant på gang.

Alriks ES8 prøvekjøring og det grundige akkompagnementet til alt Nio-relatert – inkludert bytte av batteri og deres Facebook-lignende app – kan du lese om hvem som snart får Premium her på siden eller i nummer 26 av auto, motor & sport magazine.

Jeg tror Nio kommer til å bli stor i Sverige.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Ingenting mangler! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.