«Politisk er Jeanette Gustafsdotter et ubeskrevet blad»

Ni år som administrerende direktør i TU-bransjeorganisasjonen av mediehus er den tyngste komponenten i en curriculum vitae som også inkluderer stillingen som administrerende direktør i Mäklarsamfundet, jobben som kommunikasjonssjef i Studieförbundet Näringsliv och samhälle, og et drøyt tiår som journalist. Siden 2019 har Jeanette Gustafsdotter vært generalsekretær for svenske museers interesseorganisasjon.

Ser ut som en robust byråkrat og en lederkarriere. Vi vet ikke hvilke politiske verdier eller visjoner den nye kulturministeren kan bringe. Jeanette Gustafsdotters lille skål på regjeringspresentasjonen avslørte ingen politisk identitet.

Hvis valget hennes som kulturminister betyr noe, betyr det at Magdalena Andersson ønsker å sette mediespørsmål i sentrum av sosialdemokratisk kulturpolitikk. Og en S-merket mediepolitikk betegner en ambisjon om å beskytte sterke mediebedrifter over hele landet, samt å bevare sterke energiselskaper, slik statsministeren selv uttaler i regjeringserklæringen. Siden høyreopposisjonen som samler de tre partiene de siste årene har vært mer eller mindre kritiske til public service, kan dette bli en viktig politisk frontlinje, kanskje allerede i denne valgkampen.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.