rikere enn fra tennis etter innspurten til sine egne aksjer

Liselott Maidment, LogMeIns nordiske kanalsjef, og Durval Batista, Norwegian Territory Manager og teknisk ekspert for LastPass.

Under pandemien økte antallet datainnbrudd betydelig. For å sikre fremtidig sikkerhet bør alle organisasjoner investere i en passordadministrasjonsløsning. Det mener LogMeIn, som har posisjonert seg som en ekspert på området.

I dag skjer 85 % av alle datainnbrudd i små og mellomstore bedrifter på grunn av svake passord – alt som skal til er at en ansatt gjenbruker et feil passord for at hackere skal få tilgang til konfidensiell bedriftsinformasjon.

En løsning på problemet kan være å sikre all påloggingsinformasjon på ett sted. LogMeIn, et britisk selskap med sterk tilstedeværelse i Norden gjennom partnere som Commaxx, har en passordhåndteringstjeneste i sin produktportefølje: LastPass. Den brukes i dag av 85 000 selskaper og 30 millioner mennesker.

«Det beste på markedet»

LastPass fungerer som et digitalt bankhvelv for passord. Brukeren oppretter et sterkt passord for hvelvet og kan deretter logge på alle kontoer «lagret» i hvelvet med det passordet. LastPass kan også generere nye og sikre passord for hver enkelt konto, samt brukes til å dele sensitive dokumenter.

– Jeg er stolt over å si at LastPass er den beste løsningen på markedet, sier Liselott Maidment, LogMeIns nordiske markedskanalsjef.

Ifølge henne har alle typer virksomheter nytte av tjenesten. Bedriftsbrukere har også tilgang til en familiekonto, som lar dem opprettholde god passordhygiene hjemme.

Passordhåndtering for hele selskapet

En vanlig feil LogMeIn møter er at det er tilstrekkelig for en bedrifts IT-funksjon å ha spesielle passordhåndteringsrutiner for å sikre høy sikkerhet og minimere risikoen for datainntrenging.

– Når en ny kunde ønsker å investere i LastPass, planlegger de ofte å implementere tjenesten for IT-teamet sitt. Men IT-teamet har allerede høy moral. I salgsteamene er imidlertid kunnskapen om cybersikkerhet relativt lav, og derfor mener vi at investeringen heller bør dekke hele virksomheten, sier Durval Batista, områdesjef for Norge og teknisk ekspert i LastPass, og fortsetter:

– Et eksempel på en organisasjon hvor det kreves passordhygiene i alle deler av virksomheten er virksomheter i finanssektoren, hvor alle ansatte i større eller mindre grad har tilgang til taushetsbelagt informasjon.

Under pandemien økte antallet cyberangrep, sier Durval Batista. Hackere utnyttet at vi har vært sårbare og har gjennomgått en stor endring i samfunnet.

– Samtidig er ikke arbeidsplassen lenger bundet til et fysisk sted, noe som betyr økt risiko for datainntrenging. Derfor er det viktigere enn noen gang å ha en tjeneste som LastPass, sier han.

Nysgjerrig på LastPass? Finn ut mer om tjenesten her.

For å logge på LogMeIn

LogMeIn, en pioner innen telekommunikasjonsteknologi, har vokst til et av de største SaaS-selskapene i verden med titalls millioner aktive brukere, over 3500 ansatte globalt, over 1,3 milliarder dollar i årlig omsetning og over 2 millioner kunder over hele verden.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.