Pilotene innleder rettslige prosesser mot SAS

SAS-flyselskapet er tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter en nylig omorganisering. Pilotforbundet forbereder rettslige skritt, skriver SVT.

SAS flyselskapet

SAS + 5,21 %

Utvikling i dag
tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter en nylig omorganisering. Pilotforbundet forbereder søksmål, melder SVT.

SAS har nedenfor pandemien har sparket hundrevis av piloter på grunn av mangel på jobber. Ettersom flytrafikken nå begynner å komme seg, tvinges piloter til å søke arbeid i nystiftede selskaper innenfor SAS-konsernet. Bestemmelsen sikrer at retten til gjenansettelse, som ville ha prioritert sparkede piloter, ikke gjelder.

Ifølge Fagforbundet bryter avtalen med tariffavtalen. SAS hevder på sin side å følge regelverket og påpeker at dette er helt nye tjenester som kan etterspørres av hvem som helst.

Ifølge Martin Lindgren, president i Swedish Pilot Association, forberedes det rettslige søksmål mot flyselskapet i Sverige, Norge og Danmark.

– SAS vil kun starte denne virksomheten i Danmark, og det er her vi lovlig prøver det for første gang, sier han til SVT.

Luftfartsforbund har gjentatte ganger bedt regjeringen om å ta grep mot SAS, hvis største aksjonær er den svenske staten.

Nærings- og handelsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) uttaler i en skriftlig kommentar til SVT at «selskapets driftsmodell er et spørsmål om å styre SAS».


Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.