Norge. Kvinne dømt for å ha hjulpet islamister. «Oppfostret neste generasjon IS-rekrutter» | Nyheter fra verden

– Tiltalte dro til området kontrollert av terroristene, hvor hun tok seg av barna og utførte ulike aktiviteter Opera hjem, skapte forholdene for aktiv deltakelse av tre ektemenn i fiendtlighetene. Kvinnen var i ferd med å oppdra neste generasjon av rekrutter fra Islamsk Stat, sa dommer Ingmar Nestor Nilsen i høringen.

Se videoen
10 år med borgerkrig i Syria. Millioner av flyktninger, enorme ødeleggelser, krise forverret av pandemien

En kvinne dømt for å ha hjulpet islamister. Dette er den første setningen i Norge som anerkjenner en slik kvinnerolle som deltakelse i en terrororganisasjon

Dommerne i Oslo tingrett har antydet flere årsaker til at den 30 år gamle norske kvinnen ble dømt. Ifølge dommerne visste kvinnen som dro til Syria godt at mannen hennes, Bastian Vasquez, var medlem av en terrororganisasjon. «Retten spekulerte også i at da hun dro til Syria, var målet hennes å bo et sted hvor radikal islam ble praktisert», melder den norske avisen. «Aftenposten».

Ramadan under koronaviruspandemien. Mekka ble også rammet av restriksjonene

Dommerne slo videre fast at kvinnen ikke bare var en kone og mor. Det er ingen tvil om at hun ved å reise til Syria, ta seg av barn, gjøre husarbeid og bo sammen med tre ektemenn, la til rette for at de deltok i krigshandlinger og var en aktiv deltaker i IS, melder Aftenposten.

Aktor er fornøyd med dommen. Forsvarere peker på bevis for uskyld

Aktor Geir Evanger sa seg fornøyd med dommen. Kvinnens advokater hevdet på sin side hennes uskyld i retten med at 30-åringen ønsket å reise tilbake til Norge og var et offer for menneskehandel. Dommerne indikerer imidlertid at det kvinnen gjorde som kone og mor ikke tyder på at det var tvangsarbeid, så hun er etter deres mening ikke et offer for menneskehandel.

Selv forsøkene hans på å vende hjem favoriserer ikke frifinnelsen av kvinnen. «At tiltalte ønsket å reise hjem til Norge hadde ikke sammenheng med hennes plikter som husmor og mor, men heller at hun og barna ønsket å unnslippe den vanskelige hverdagen i et krigsherjet land», slo retten fast. .

ABW-offiserer (illustrerende bilde)Tre personer planla et angrep på muslimer i Polen

Rettsdommen er den første dommen mot en norsk kvinne som dro til Syria og til slutt sluttet seg til IS. På spørsmål om viktigheten av denne dommen for norsk rettsvitenskap, advokat Evanger svarte at denne saken rammet en lignende sak. «Dette kan være en ledetråd til påfølgende saker,» sa han.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.