VM-kvalifiseringskamper: nederlandske pogromer, viktige poeng i Norge og Wales

• De neste kampene i VM-kvalifiseringen ble spilt av gruppe E og G. I den første er Belgia i ledelsen, og det er kun Tsjekkia og Wales som kjemper om sluttspillet. I andre runde rykker sikkert nederlenderne opp, selv om nordmennene er varme i hælene. Tyrkia måtte kjempe for sine sjanser
  • Et nederlandsk nederlag til Gibraltar var ventet, men Norge måtte kjempe en tøff kamp mot Montenegro for å holde tyrkerne unna jakten. Sistnevnte scoret et mål som ga ham tre poeng først i det niende minuttet av tilleggstid
  • Den walisiske oppgaven var litt vanskeligere å takle enn tsjekkerne som dro til Hviterussland. Begge lag har minst minimumsgulv og har 11 poeng hver, men Gareth Bale og selskapet har en kamp mindre
  • Andre lignende tekster finner du på hovedsiden til Onet.pl

I den første kampen i gruppe E spilte Hviterussland mot Tsjekkia. Våre sørlige naboer, kvartfinalen i Euro 2020 ledet av Patrik Schick, var de klare favorittene. Han var 25-åringen som burde ha båret byrden med å score mål, ettersom han viser stor form i Bundesliga – seks mål og én assist på syv Bayer Leverkusen-kamper taler for seg selv.

Snikskytteren gjorde det han måtte i det 22. minutt og beseiret hjemmelagets keeper. Det kan virke som bare begynnelsen, men tsjekkerne har til tross for sin enorme ledelse ikke klart å finne veien til målet på lenge. Først i det 65. minutt ble resultatet økt av 19 år gamle Adam Hlozek, denne gangen med bistand fra Schick.

Hviterussland – Tsjekkia 0: 2 (0: 1)

Estland møtte Wales på samme tid. Det siste møtet mellom disse lagene endte uventet i en målløs uavgjort, men til tross for dette var EM 2016-semifinalistene å anse som favoritter. De tok ledelsen i det 12. minutt etter Kieffer Moores scoring. Som det viste seg var det kveldens siste mål i Tallinn.

Seieren ga det walisiske laget en poengsum på 11 poeng på stillingen, det samme som tsjekkerne klarte å innkassere. Robert Pages spillere har imidlertid spilt en kamp mindre, noe som kan hjelpe dem å kjempe om andreplassen i gruppe E, som ble delt ut i sluttspillet.

Estland – Wales 0:1 (0:1)

For Nederland skulle kampen mot Gibraltar være en spasertur, og etter 20 minutter var ingen under illusjonen om at det ville ha gått annerledes. Memphis Depay var først vitne til Virgil van Dijks mål, så bommet han på en straffe, et øyeblikk senere økte han scoringen med et actionmål, og på slutten av første del av kampen bommet han ikke i den andre elleve.

I andre omgang ble resultatet umiddelbart brakt til 4-0 av den nye Inter-forsvareren og av en av stjernene i Euro 2020-gruppespillet, Denzel Dumfries. Etter en times spill tok Arnaut Danjum, som skapte furore i den spanske ligaen, banen og et kvarter var nok til å score. Øyeblikk senere gikk Donyell Malen inn på banen og ventet bare åtte minutter på skuddet sitt og satte utfallet av kampen.

Nederland – Gibraltar 6:0 (3:0)

I kampen mellom Latvia og Tyrkia var gjestene et must hvis de ville jage Norge i kampen om andreplassen i gruppa. Rivalenes siste kamp på mandag endte uavgjort 3-3. Hakan Calhanoglu og andre kunne derfor ikke forvente en enkel reise.

Mål ble ikke scoret før i andre omgang. Først ble selvmordet preget av den uheldige Merih Demiral, den samme som med et selvmordsslag åpnet listen over målscorere til EM 2020. Serdar Dursun utlignet resultatet 15 minutter fra kampslutt, men uavgjort og et nytt tap på lette poeng (ser det ut til) lover ikke godt for tyrkerne. Det var allerede det syvende minuttet av overtid da dommeren slapp inn straffe til gjestene! De elleve ble brukt av den pålitelige Burak Yilmaz, så 36-åringen har utvidet lagets opprykksmuligheter.

Latvia – Tyrkia 1:2 (0:0)

I mellomtiden, i Oslo, var Norge på besøk i Montenegro. Vertene inkluderte ikke storstjernen Erling Halaland, men Martin Odegaard og selskapet skulle bevise at de kunne treffe nettet uten en stor snikskytter.

På mindre enn en halvtimes spill fører Mohamed Elyounoussi vertene foran. Montenegrinerne klarte ikke å svare selv med et presist skudd, og den 27 år gamle Southampton-spilleren fratok gjestene alle illusjoner i en av kampens siste aksjoner.

Norge – Montenegro 2: 0 (1: 0)