PGNiG har samtykke til å overta 21 lisenser på norsk sokkel fra Ineos E&P Norge

Ineos E&P Norges virksomheter inkluderer andeler i 21 lisenser. Gassgruppen sikrer at den etter kontraktsinngåelsen vil overta tilgangen til feltene som i betydelig grad vil bidra til gjennomføringen av dens strategiske mål og at det utvunnede drivstoffet etter igangsettingen av gassrørledningen Baltic Pipe vil gå til Polen..

Det estimerte beløpet for transaksjonen vil være cirka 323 millioner dollar, eller cirka PLN 1,27 milliarder. PGNiG skulle opprinnelig betale 615 millioner dollar, men transaksjonsdatoen var 1. januar 2021. Differansen skyldes derfor reduksjonen i den opprinnelig avtalte kjøpesummen på inntektene som Ineos E&P Norge oppnådde for årets ni første måneder. .

– Dette er en svært lønnsom operasjon som demonstrerer PGNiGs kompetanse innen feltet investeringer i lete- og produksjonsmarkedet for hydrokarboner. Kjøpet av Ineos E&P Norge-lisensen lar oss nå et av de strategiske målene innen sikkerhet og diversifisering av gassforsyninger, og utvider samtidig vår portefølje med potensielle svært lønnsomme eiendeler – understreket Paweł Majewski, president i PGNiG. Selskapet er eneeier av PGNiG Upstream Norway.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.