PGNiG har oppdaget et oljefelt i Norskehavet. Verdien kan overstige 5 milliarder dollar.

«PGNiG Upstream Norway og dets lisenspartnere har oppdaget et hydrokarbonfelt på lisens PL939 i den sørlige delen av Norskehavet. Prøvene som er tatt indikerer tilstedeværelse av lett råolje, hvis ressurser – ifølge estimater publisert av Norsk Råolje Administrasjon – varierer fra 19 til 63 millioner fat (omtrent 2,1-7,1 millioner tonn) «- lyder uttalelsen.

Ifølge gjeldende verdivurdering av London Stock Exchange koster Brent-oljen rundt 84 dollar. en tønne. Dette gir verdien av kassekredittinnskuddet mellom $1,6 og $5,3 milliarder.

PGNiG Upstream Norge har 30 %. deltar i konsesjonen, dvs. for det polske selskapet er verdien av ressursene i innskuddet mellom 0,5 og 1,6 milliarder dollar. Konsesjonsforvalter er Equinor Energy (55 % av aksjene). De resterende 15 prosentene. aksjene eies av Longboat Energy.

Resten av teksten under videoen

I kunngjøringen ble det lagt til at det under boringen ble tatt prøver og geofysiske målinger som vil bli gjenstand for dybdeanalyse, og resultatene vil bli brukt til å evaluere mulighetene for å forvalte de oppdagede ressursene. Konsesjonspartnerne utelukker ikke å koble feltet til eksisterende infrastruktur på nabofeltene som allerede er i drift.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.