Overføringer. Erling Haaland under press. Hele Europa avventer den norske avgjørelsen

  • Erling Haaland er for tiden under press fra sin nåværende klubb, Borussia Dortmund, for å ta en beslutning om fremtiden hans
  • Neste sommer vil du kunne kjøpe nordmannen «plutselig» for 75 millioner euro, og praktisk talt hele fotball-Europa venter på deg i køen.
  • Dortmund-klubben vil gjerne beholde Haaland, men resultatene hans denne sesongen kan få nordmannen til å bestemme seg for å reise til et sterkere lag
  • Mer viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden

Kylian Mbappé eller Erling Haaland? Real Madrid eller Premier League-klubben tross alt? Det neste overgangsvinduet i sommeren vil bli spennende ettersom to unge, men strålende angripere sannsynligvis vil bytte klubb. Jada, det er mulig at franskmennene forblir i Paris St. Germain og nordmannen i Borussia Dortmund, men det er ganske usannsynlig. Den tyske klubben gjør alt for å overtale 21-åringen til å bli på Signal Iduna Park, men Haalands innsats er mer skremmende enn oppmuntrende. Og han klager allerede åpent over handlingene til BVB-sjefene, og det betyr i bunn og grunn én ting: skilsmisse.

Noen elsker fortsatt

– Klubben presser meg mer og mer til å ta en avgjørelse. Og jeg må snart ta det tilbake, selv om jeg først og fremst vil spille fotball de neste ukene. Men presset fra Borussia på fremtiden min vokser, sa Haaland etter siste runde i Bundesliga, der Dortmund slo Freiburg 5-1.

På den ene siden er det ikke overraskende at BVB-lederne gjerne vil ha en klar og oversiktlig situasjon. Hvorfor hvem ville ikke gjøre det? På en eller annen måte må de allerede planlegge laget for de neste kampene og nordmannen er den beste spilleren til Borussia. Hvis han slutter, må det finnes en passende etterfølger for ham. Men på den annen side er det vanskelig å godta skilsmisse når den ene parten fortsatt er forelsket. Og Borussias kjærlighet til Haaland er så stor at konsernsjef Hans-Joachim Watzke ønsker å doble inntjeningen, noe som ville bety at nordmannen som den første spilleren i Dortmunds historie ville krysse €20 millioner-grensen for et års spill.

«Erling er fortsatt ung, han har tid, jeg tror nok en sesong i Borussia vil være veldig positivt for veksten hans,» sa Watzke.

Dårlige argumenter fra Borussia

Problemet er imidlertid at BVB-resultatene ikke er et stort tema i samtalene. For hvordan kan Haaland overtales til å bli hvis Borussia sa farvel til Champions League denne sesongen etter gruppespillet og nå sliter i Europa League? Hvordan overbevise den mest verdifulle spilleren noen dager etter å ha beseiret St. Pauli i 1/8-finalen i den tyske cupen? Og hvordan vise ham Bundesliga-tabellen, hvor nederlaget mot Bayern München er stort igjen og vil øke før det øker? Hva slags utvikling er det for en fotballspiller som skal spille om andreplassen i Tyskland, når han kan spille om titler i de sterkeste klubbene år etter år? Og fremfor alt kan den tjene enda mer.

Dortmund-klubben har ikke for mange argumenter for å overbevise nordmannen. Det eneste håpet er at Haaland selv bestemmer seg for at han vil spille Signal Iduna Park et år til, fordi han har et godt liv i Ruhr. Men selv om denne regionen definitivt har endret seg til fordel i løpet av de siste tolv årene eller så, er det ikke Madrid, London eller München.

dominoeffekt

Det er riktig at nordmannen har kontrakt med BVB, men han har et erstatningsbeløp på 75 millioner euro, som gjelder fra i sommer. For en spiller av denne klassen og i dag er ikke en slik figur en stor sak, spesielt for de rikeste klubbene. Og det er absolutt ikke et fugleskremsel, men snarere en oppmuntring for lederne i Premier League, LaLiga, PSG eller Bayern. For at Haaland skal spille et sted, selvfølgelig.

Derfor avventer angriperen angriperens avgjørelse ikke bare i Dortmund, men i nesten hele Europa. For før nordmannen selv bestemmer hva fremtiden hans skal være, er det vanskelig å få til konkrete samtaler og forhandlinger. Og avgjørelsen hans vil ha en dominoeffekt. Hvis han kunngjør at han forlater Borussia, vil det også ha innvirkning på fremtiden til alle Europas toppspisser, inkludert Robert Lewandowski og hans samtaler med Bayern. For når det er en spiller på 21, som på 21 år scorer 55 mål på 56 Bundesliga-kamper og 23 mål på 19 Champions League-kamper, kan du rett og slett ikke gi opp å kjempe for ham. Og det er sikkert ingen som gir opp hvis bare den norske spissen annonserer hvordan fremtiden hans skal bli.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.