Omikron øker i Norge og Storbritannia: «Emergency»

I Norge ble det i går innført nye restriksjoner på grunn av større spredning av smitten.

Folkehelseinstituttet, FHI, anslår at antall nye infeksjoner kan komme opp i 90 000 – 300 000 tilfeller per dag i løpet av tre uker. Og at antallet nye sykehusinnleggelser vil nå 50-200 personer per dag.

– Det er smittejournal på smittejournal. Vår statsminister sa at situasjonen er alvorlig. Og FHI sa at hvis du ikke blir kvitt infeksjonen, vil det se ille ut, sier Ellen Kessel, reporter i norsk TV2, til Morgonstudion.

Forøvrig er alt salg av alkohol på utesteder suspendert og de som kan jobbe hjemmefra må jobbe hjemmefra. Julefeiringen vil også bli påvirket ettersom bare ti personer kan samles.

– Man kan feire jul men man må holde avstand og ikke være for mange, sier Ellen Kessel.

Samtidig økes vaksinasjonsraten for den tredje dosen, som nå tilbys alle over 45 år i Norge.

«Nødsituasjon»

Smitte er også utbredt i Storbritannia. Søndag ble beredskapsnivået hevet fra nivå tre til nivå fire på en fempunkts skala.

– Boris Johnson beskrev at Storbritannia er i en nødsituasjon, sier Petter Larsson, en reporter på stedet i Londons Morgonstudion.

Statsministeren, som beskrev omicron som en «tidevannsbølge», sa at alle over 18 år i landet burde ha fått en tredje boosterdose før slutten av året. Så lenge en vaksinasjonsrate opprettholdes, er det foreløpig ingen planer om å innføre julesperre.

Dette resulterte i timelange køer og bookingkaos ved vaksinasjonssentre, noe som blant annet har resultert i at militæret har engasjert seg for å hjelpe til med vaksineadministrasjon.

– Her har vi fokus på flest mulig som trenger å ta boosterdosen sin. Det er en million mennesker som må ta dosen sin hver dag, noe som er mer enn de hadde tid til da denne våren var mest hektisk, sier Petter Larsson.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.