Nye standarder for høytiden: annonsering for homofile julenisse i Norge – Respublika.lt

Julereklamer har blitt en årlig tradisjon, og dukker ofte opp som minifilmer som forteller festlige historier. Men en norsk reklamefilm der julenissen kysser en mann som ventet på ham hjemme på julaften, har blitt en uventet hit.


×

1 bilde

Bryt ramme fra norsk videoannonse (lenke til annonse – i tekst)

Som det sies, «jedem das seine» (tysk for «av alle»). Hvert land har sitt eget sett med verdier som det er stolt av. Hvis det er gøy for dem å se en homofil nisse, så får det være. Du kan se den forkortede videoen her.

Men problemet er at det finnes noe som heter Overton Window.John Overton (1960-2003) var en amerikansk sosiolog som beskrev politisk teknologi som et uakseptabelt fenomen som kunne gjøres om til en politisk norm. vanlig.

Takket være denne teknologien, som implementeres i etapper, kan selv universelt avviste fenomener lett gjøres mulig. Fra det umulige til det radikale. Fra radikal til akseptabel. Akseptabelt til rimelig. Fra smart til populær. Fra populær til politiker.

Så et homofil nissekyss var ikke bare for ham selv – det markerte jubileet. I 1972 ble homoseksuelle forhold avkriminalisert i Norge (i Litauen i 1993). Lov om sivile foreninger ble født i 1993 og ekteskap i 2009 (kjønnet kan endres fra 2016).

Den norske katolske kirke godkjente i 2015 likekjønnede ekteskap i sine kirker (ikke forgjeves, den lange versjonen av filmen viser mange religiøse motiver). Forresten, siden 2009 kan homofile par adoptere. Barna er utstyrt med Barnevernet-organisasjonen, som allerede er godt kjent i Litauen, åpenbart er det ingen som spør om meningen til barna (eller foreldrene de har blitt fratatt).

Så filmen er ikke et dumt overskudd, men den markerer den 50-årige reisen til «den blå internasjonale» fra umulighet til mulighet, en vei som på en eller annen måte går igjen i andre land.

Men det er også gode nyheter. Overton vindusteknologi kan brukes for mindre for kurver formål. Alt som gjenstår er å lære.

Jeg er uenig – la oss krangle!
Ikke bli plaget av kommentatorer, men kommentarer med banning vil bli fjernet automatisk uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukultiverte kommentarer som er erfarne, ikke relatert til emnet, er signert i en annen persons navn, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan dine glitrende ord bli en stor byrde på veien tilbake – vi vil gi dine opplysninger på forespørsel til litauiske spesialtjenester.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.