Bioextrax utdyper samarbeidet med et ledende europeisk selskap innen avfallshåndtering for hydrolyserte proteiner fra fjær

Bioextrax AB (publ.) Melder at selskapet har inngått en dyptgående samarbeidsavtale med et ledende europeisk avfallshåndteringsselskap, som innebærer at partnerne i fellesskap skal levere lavere volumer av proteinhydrolysat til potensielle sluttkunder. Renovasjonsselskapet er samme selskap som Bioextrax i notatet publisert i forbindelse med børsnoteringen på Spotlight-aksjemarkedet i 2020 kalt «Avfallshåndteringsselskap».

Oppsummert går avtalen ut på at Bioextrax sammen med Waste Management Company skal produsere mindre volumer proteinhydrolysat, som igjen skal leveres til potensielle sluttkunder for testing. Sluttkundene er aktive i dyrefôrsektoren. I henhold til avtalen har avfallsselskapet mulighet til å inngå eksklusive forhandlinger i løpet av avtaleperioden om lisens av Bioextrax-teknologi for konvertering av fjær til proteinhydrolysat for dyrefôr. Bioextrax har imidlertid rett til å fortsette evalueringer med andre parter i mellomtiden. Levering til sluttkunder forventes i første kvartal 2022 og partnerne deler produksjonskostnadene.

«Etter noen forsinkelser i samarbeidet med Avfallshåndteringsselskapet, som var utenfor Bioextrax sin kontroll, er det gledelig at vi nå har tatt neste steg og kan begynne å produsere materialer til potensielle sluttkunder. Avfallshåndteringsselskapet er et ledende vårhåndteringsselskap og er en ideell partner for Bioextrax for å utvide og kommersialisere denne teknologien bredt.Sier Edvard Hall, administrerende direktør, Bioextrax.

Denne informasjonen er slik at Bioextrax AB (publ.) er forpliktet til å publisere i henhold til EUs markedsmisbruksforordning. Informasjonen ble sendt, via kontaktpersonens byrå nedenfor, for publisering 24. desember 2021.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Edvard Hall, adm. dir

Telefon: +46736267643

E-post: edh@bioextrax.com

Informasjon om Bioextrax

Bioextrax ble grunnlagt i 2014 på grunnlag av forskning ved Institutt for bioteknologi ved Universitetet i Lund. Prosessteknologiene muliggjør kostnadseffektiv produksjon av bioplastisk PHA fra sukrose (sukker) som råmateriale, kostnadseffektiv og fullt biobasert PHA-ekstraksjon fra PHA-produserende bakterier med et proteinhydrolysat som biprodukt, samt økonomisk mikrofiber produksjon fra fjær og proteiner og aminosyrer fra fjær eller slakteriavfall. Bioextrax prosessteknologier produserer deretter kostnadseffektivt en rekke ulike miljøvennlige materialer, ved å bruke billige råvarer eller industriavfall/reststrømmer som råmateriale. Selskapets nåværende forretningsmodell er å lisensiere bruken av sine ulike prosessteknologier i ulike forretningsområder. Selskapet er notert på Spotlight-aksjemarkedet. Les mer på www.bioextrax.com.

Følgende vedlegg er tilgjengelige for nedlasting:
Utgivelse

Se hele pressemeldingen og andre nyheter fra dette selskapet Cision Nyheter.
Vil du bli sett med nyhetene dine på Di.se?
Les mer om publikasjonen på Di.se


Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.