Nye demonstrasjoner etter opptøyene | SVT Nyheter

Torsdagsdemonstrasjonene i Linköping og Norrköping er aldri over. Men langfredag ​​ble det holdt nok en demonstrasjon i Rinkeby i Stockholm. Det endte også i opptøyer.

Rasmus Paludan, leder av det danske høyreekstreme partiet Tight Course, planlegger også en ny koranbrann nær moskeen i Örebros Vivalla-distrikt fredag.

– På grunn av det som skjedde i Östergötland diskuterer vi selvsagt hvordan vi skal håndtere dette. Nå skal tilsynelatende møtet avlyses, men de jobber fortsatt med saken for å se om den bør flyttes, sier Christina Hallin, politiets pressetalsperson i Bergslagen-regionen.

Å ha en folkesamling er en grunnlovsbeskyttet rettighet, så det tar lang tid før den blir omstøtt, understreker han.

Ressurser i Örebro

Örebro-politiet tar over nye opptøyer, men håper samlingene vil foregå uten vold.

– Vi håper selvsagt det blir rolig. I løpet av uken har vi hatt dialog med flere aktører. Vi kan ikke garantere at det ikke blir opptøyer. Dette ansvaret faller på personer som uttrykker seg negativt eller utøver vold, sier Hallin.

Ved 16-tiden meldte politiet at de hadde endret stedet hvor demonstrasjonen skulle finne sted.

– Vi har bestemt oss for å endre plassering til Sveaparken. Men det er samme tid som forrige vedtak, sier Diana Qudhaib, pressetalsperson for politiet i Bergslagen-regionen.

Kaster stein mot politiet

I løpet av torsdagen Linköping og Norrköping ble rystet over volden i forbindelse med demonstrasjonene planlagt av Rasmus Paludan, leder for det danske høyreekstreme partiet Tett kurs.

Paludan hadde fått tillatelse til samlinger der han hadde til hensikt å brenne kopier av Koranen.

Redningsmannskaper og politi ble angrepetbilene ble satt i brann og et titalls politibiler ble ødelagt etter at hundrevis av maskerte mennesker gikk ut i gatene i begge byer for å protestere mot Paludan.

Det sier rikspolitimester Anders Thornberg en pressemelding at det som skjedde er «fullstendig forkastelig».

– Å gi etter for politiet og politiutstyr er et angrep på både rettssikkerhet og demokrati. Vi skal gjøre vårt beste for å straffeforfølge de involverte i både opptøyene og hærverket.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.