Northug sikret seier på sprintstafetten

Han var dobbelt norsk på pallen da det norske førstelaget med Sindre Björnestad Skar og Haavard Solaas Taugboel ble nummer to på sprinten.

Even Northug var i spissen på siste strekning og var den første i opprøret – og der var han sterkest.

– Det var jævla gøy, kjempekult å gå inn som en taper og vise hvem som er sjefen, forteller Thomas Hellland til Viaplay.

Det norske landslaget har hard konkurranse blant løperne. En seier på sprintstafetten betyr derfor mye for de to vinnerne.

– Det er vanskelig å kvalifisere seg i Norge, man må ta sjanser og vise framføttene og det klarte vi i dag, sier Even Northug.

Tredje var det russiske laget hvor Alexander Bolsjunov og Gleb Retivykh ledet.

Sverige kunne ikke følge med

Det svenske førstelaget med Johan Häggström og Marcus Grate hadde ingen sjanse til å komme på pallen da feltet begynte å sprekke på den nest siste etappen og endte på tiendeplass.

– Vi ville ha mer, du vil være våken og kjempe. Men det ble tøft når det begynner å sprekke og da er det vanskelig å komme seg videre, sier Johan Häggström etter løpet, forteller Johan Häggström til Viaplay etter løpet.

Sverige var gode i starten og på fjerde runde avanserte Grate og plasserte seg godt foran flokken. Men de klarte ikke å holde farten til førstelagene og kunne ikke følge den første gruppen.

– Det var egentlig ikke det lille ekstra i dag, sier Marcus Grate.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.