Den ødelagte telefonen har blåst nye vinder

Hvordan skal jeg nå fange og vise verden snøen utenfor vinduet, husene og gatene som er pyntet til jul? Hvorfor gå til bygran, hvis det er en? sted det vil ikke bli? Det ser imidlertid ikke ut som jeg var borte. Helt frakoblet.

Jeg har bestemt meg for å bli hjemme. For ikke å bli så trist tok jeg boka i hendene. Så jeg har alltid likt å lese! Uansett hvor du er, klarte du akkurat å snu denne gangen. Lyktes, men likte det ikke. Allerede etter de to første sidene ble jeg sliten. Lei av å følge bokstavene på rekke og rad, uten å plage noen han smilte ikke, det var ingen bilder, ingen farger. Kun blader i svart og hvitt. Helt negativt.

Jeg sluttet å lese og begynte å skrive. Skriften viste seg å være mye mer interessant og fengslende. (Det høres mye morsommere ut for alle i dag.) Jeg tenkte at det kanskje bare var en flott mulighet til å leve uten teknologi. Vel, i hvert fall uten telefon. Bare meg og vordas.

Jeg var så glad i meg selv! Jeg ville bare fortelle noen, dele dette helt fantastiske faktum med noen på samme øyeblikk, for å vise det. Jeg tok tak i telefonen og siktet allerede en god vinkel mot bildet – slik at bare datoen kunne sees i hjørnet av datamaskinen, men teksten ville være vanskelig å lese – og … Etter noen desperate justeringer husket jeg pga. Jeg skrev: lommeshowets verden fungerer ikke lenger.

18.02 val.

Jeg setter meg ned, øynene mine løper rundt i rommet, jeg trykker på noe her og føler meg rar. Kanskje gå en tur? Viktigst av alt, jeg vil gjerne gå til Facebook akkurat nå. Eller på instagram… Eller kanskje frisk luft ville hjelpe likevel? Jeg tok tak i båndet til hunden og løp ut døren, og etterlot en datamaskin som fortsatt brølte ulykkelig.

Men selv på banen vek jeg ikke filosofien om sosiale nettverk: min trofaste hund (og han sier fortsatt – menneskets beste venn!) har begynt å gjøre narr av meg! Forgiftet av en annen hund etterlatt gul og brun sende, Detached Manish tok dem én etter én å holde. Selvfølgelig var det de som ikke var interessert i det hele tatt, men sistnevnte bør avvises sprukket, scoret de enda mer intenst. Til slutt, etter å ha funnet det han likte, kommenterte han.

Jeg er selvfølgelig en omsorgsfull vertinne, av den kommentaren var det bare en lukt etter et par minutter, men det var ingenting igjen å gjøre utenfor.

18.22 val.

Jeg kom hjem igjen. Jeg så meg rundt igjen. Det ser ut til at hodet mitt begynner å verke også ved tanken på at alt, bare alt i rommet, vær så snill, tigg bare om bilder – min gjennomtenkte, åpne positur vordo en dampende papirte i en kopp, en kanin som lener seg mot en vegg, et juletre pyntet med barndomsleker og en hund krøp under det … Og fremfor alt, selvfølgelig, en død telefon, som ikke lenger fungerer. Slik at jeg liksom kan ta et bilde av han og papostinti!

18.30 val.

Bella: Denne uken skal jeg leve uten telefon. Og jeg skal skrive. åpenbart trenger jeg det. Veldig. Måtte dette bli min førjulsgave til meg selv. Hvem vet, kanskje det kommer noe godt ut av det.

Bestemt: en uke uten telefon.

Ok, ok, minst to dager.

desember 2021. 17 d.

Stå opp om morgenen bilder antall aspirerende gjenstander har bare økt … Hvordan overleve !!!

Jeg lurte på. Når det ikke var så imponerende telefoner, tok vi langt færre bilder. Generelt ble fotokunsten praktisert av ganske eksepsjonelle mennesker inntil for noen tiår siden, som vanligvis viet hele livet til den. Dette arbeidet ble med andre ord utført av profesjonelle fotografer. Med store og seriøse husholdningsapparater, eksperter på håndverket, nyanser av belysning, tekniske finesser og så videre. En normal person kan ha kjent navnet til en annen kjent fotograf og kan til og med ha sett noen verk. Men absolutt ikke nødvendigvis.

I dag fyller han nesten et halvt år for mitt globale fotoprosjekt. Det skjer så intenst at det har blitt morsomt ikke bare for meg, men for andre Facebookere rundt om i verden. Jeg har nå titusenvis av venner og følgere!

Og da de kloke fotografene dukket opp i hendene deres, begynte også den vanlige mannen å prale. Jeg husker at blitsen gikk greit til å begynne med, og valgte bare de mest interessante bildene – lagring, så å si. Øyeblikkene som ble fanget var vanligvis verken lyse eller presist fokuserte, og heller ikke vippet i riktig og interessant vinkel. Kanskje var det til vår fordel å ikke ha Facebook og Instagram på den tiden: vi ville bli oversvømmet med mørke, løpske bilder og uskarp, susende video eller lyd. Men tydeligvis ikke godt mottatt midlertidig en venns video – kun for solidaritet. Kanskje du også vil kommentere noe som ikke er oppriktig. Akkurat som nå. Du vil ikke slutte å kommunisere med gode eller dårlige skudd.

desember 2021. 17.00, kveld

Hele dagen snur jeg hodet på de jævla bildene og hvor jeg savner ørene mine. Det var en nabo som var skrudd nedenfra, og snakket som om han klaget over min berømte tur, og jeg klarte ikke å ta øynene fra det frodige skjegget hans og kunstnerens enorme briller. Jeg tenkte hele tiden: så flott det ville vært for oss å bytte ansikter nå! Så morsomme vi ville vært! Skremmende og forutsi hvor mye ganger Jeg ville tatt det … Hvem liker ikke det? ansiktsvapintis?!

desember 2021. 18 dager

Vel, det går. Jeg holdt ut den andre dagen, men følelsen er den samme. Det er ikke lettere i det hele tatt. Hånden er som en ukontrollerbar maskin: med noen sekunders mellomrom prøver tommelen å åpne dørene til filtrenes vidunderlige verden. Venner som ikke kunne ringe, som i gamle dager, begynte å banke på døren og invitere dem ut. Ja, jeg husker bare vennene mine inviterte meg til å hoppe gjennom tannkjøttet.

Men jeg er til og med redd for å tenke på å gå ut i en verden der hver fugl, hvert tre og bygning, hver forbipasserende kledd på en latterlig måte, graffitien på veggen til et hus eller på en bro vil svare på mitt ukueligge ønske om fotografering. Og å bo i Šnipiškės vil ikke være mulig uten filtre.

Nei, jeg kommer hjem i dag. Jeg skal skrive.

desember 2021. 18, midnatt

Jeg har aldri tenkt: hvor mange bilder tok jeg totalt? Hvor mange videoer tok jeg opp? Hvor mange har jeg kansellert og hvor mange papostinau? .. Tusenvis? Millioner? Mer og mer? Og hvor mange forskjellige bilder av karakteren er jeg selv? Men egentlig, hvor mange bilder eller videoer har jeg sett?

Jeg har mer enn en gang sett en forbipasserende, for eksempel en turist fra et fremmed land (til og med mitt) som fotograferer St. Se kirken Ona, bestefar Wise, Druskininkai-fontenen eller en kopi av hodet til Martynas Gaubas, og ser på telefonen (om enn et seriøst kamera), rett foran meg. Noen ganger tok jeg og papozos, men så lett ville du ikke ha kastet bort en ukjent konsentrasjon – han var fortsatt opphisset!

Dessuten, på bildene mine fra forskjellige turer, konserter eller lokale barer, er det alltid syndebukker som ved et uhell fanges i rammen. Der folk er, er det steder å besøke. Uansett hvor det er attraksjoner, vil telefonene blinke uten stopp. Hvor mange av dem fikk meg?

desember 2021. 19 d.

I dag er den store dagen – jeg kjøpte en ny telefon (med kontrakt, men med ubegrenset internett), koblet til alle sidene mine, sjekket alt varsling. Det er ikke noe galt med å lyve på en blogg – stemningen er skikkelig kul. Nok en gang følte jeg meg elsket, morsom, nødvendig og verden glødet av lerker, gingham, ludwigo, aden og så videre. fantastiske filterfarger!

Men tre dager uten forbindelse brakte absolutt nye vinder. Prosjektet i verdensklasse har startet: Jeg skal sjekke hvordan facebook-maskinen som har erobret alle kontinenter fungerer! I stedet for å kaste deg hver dag han selv (#MondayMood, #SundayFunday, #FoodPorn osv.), her er hva jeg registrerte meg på Facebook-veggen min:

Hei venner! Jeg trenger all din hjelp! Jeg appellerer ikke bare til deg, men også til dine slektninger, slektninger, venner og bekjente i alle land i verden, på alle kontinenter! Jeg vil finne så mange bilder av meg som mulig. Enten det kan se godt eller det bare er i den mørke bakgrunnen til en vakker kirke eller et torg, hjelp meg å finne så mange som mulig! La letingen begynne! Hashtag hvor du finner ansiktet mitt – #itsmeG

Slik litauisk, engelsk, litt bortskjemt russisk, spansk, fransk sende Jeg har plassert den i ulike grupper og sider, noen har til og med kjøpt annonser på facebook. Jeg vil virkelig at ting skal flytte så fort som mulig!

mai 2022. 30 dager

Hei blogg!

Lenge siden sist! Ikke bli sint, fortsett å samle, spar – jeg har ventet på muligheten til å dele noen virkelig gode nyheter. Det er alt!

I dag fyller han nesten et halvt år for mitt globale fotoprosjekt. Det skjer så intenst at det har blitt morsomt ikke bare for meg, men for andre Facebookere rundt om i verden. Jeg har nå titusenvis av venner og følgere! Litauiske medier nevner av og til #itsmeG. Mange mennesker (bekjente og ikke) over hele verden leter etter bildene mine sammen med meg, og teller dem sammen – jeg er veldig nysgjerrig på hvor mange jeg kan finne! I tillegg har en rekke personer gjennomført lignende personlige prosjekter, og de ser ut til å gjøre det ganske bra. Derfor er jeg glad og ser alltid veldig nøye på bildene jeg tar – uansett hva du vet, kan det hende jeg har tatt et og jeg tok det ved en feiltakelse!

Så etter litt over fem måneder fant Facebook 12 834 bilder av meg! Og i bakgrunnen, og i profilen, og i midten, og med øynene lukket, og han spiser, og ler, og står også! 12 834! Fra forskjellige litauiske byer, Frankrike, England, Russland, Spania, Nederland, Norge, Belgia, Marokko, Skottland, Latvia, Estland, Tyskland, Polen, Kroatia, Italia … Og nasjonalitetene til fotografene som har laget dem er utallige generelt ! Det ser ut til at dette eventyret, som ble lansert i fjor før jul, ikke lover å stoppe med det første. Og la det være – la dette prosjektet ikke bare være for hele verden, men for livet!

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.