Norsk kritikk etter at Frida Karlsson trakk seg: «Hold Frida i hodebunnen»

Tanken var at Frida Karlsson, 22, skulle løpe minst ett løp under rulleskiuka i Trollhättan.

Det skjedde ikke.

Den svenske stjernen trakk seg fordi hun følte seg overarbeidet og utslitt.

– Etter en dialog med legeteamet, trenerne og min mor kom jeg i løpet av dagen frem til at det er bedre å løpe ut av konkurransen. Nå må helse gå først og det virker som en trist, men klok avgjørelse nå som den er tatt, sa Karlsson i en pressemelding.

Längdlandslagets lege Per ”Pliggen” Andersson forklarte at Karlsson ikke hadde svart som forventet på trening de siste ukene.

– Det er ingen medisinske avvik rundt dette vedtaket, men vedtaket er basert på at det ikke vil ha noen medisinske konsekvenser.

Norsk kritiker: «Han ser en trend»

Karlsson har en historie med fysiske problemer og ble tvunget til å ta en lengre pause fra skikjøringen i desember 2019 etter en helsesjekk. Og før VM i 2021 var det også frykten for at den unge stjernen kunne bli overtrent, noe hun selv senere skulle avkrefte.

Etter den siste forespørselen er det nå fokus på Karlssons helse i Norge.

Tidligere landslagstrener Vidar Löfshus, Norges nye tv-ekspert Nent, er bekymret for tilstanden til svensken og mener mye av ansvaret bør ligge hos ledelsen for det svenske landslaget.

– Han trener veldig bra og er i god form til tider. Så går det en måned og så eksploderer det. Så er hun i superform, så er hun gal igjen. Det er trenerne og de som står henne nærmest som må holde henne i nakkeskinnet i så fall, forteller Löfshus. Dagbladet.

Han fortsetter:

– Holder hun seg frisk og frisk har hun det bra, men jeg synes jeg ser en trend som ofte går mot veggen. Jeg håper det løste problemene.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.