Autostore er notert på Oslo Børs – Blir et av de største børsnoterte selskapene i Norge

Den totale verdsettelsen ventes å falle i området 111 til 146 milliarder kroner, melder e24.no.

De fire selskapene som er mest notert på Oslo Børs i dag er Equinor, DNB, Telenor og Adevinta, hvor markedsverdien svinger mellom 155 og 698 milliarder, ifølge e24.no.

Tidligere i år kjøpte japanske Softbank 40 % av Autostore for 2,8 milliarder dollar, som da verdsatte selskapet til 66 milliarder kroner. Men nå ser det ut til at verdien har økt betydelig siden kjøpet av Softbank.

Børsnoteringen skjer gjennom salg av eksisterende aksjer og en emisjon på om lag 2,7 milliarder kroner. Det er utstedt et offentlig tilbud om å tegne aksjer i Norge, Sverige, Danmark og Finland, ifølge en pressemelding.

– Notering på Oslo Børs vil være første steg i en lang og spennende reise som børsnotert selskap og vi ser frem til å feire det med våre ansatte, kunder og investorer, sa Autostore-sjef Karl Johan Lier i en melding Press.

I 2020 hadde Autostore en omsetning på 182 millioner dollar og en justert EBITDA på 93,5 millioner dollar. I løpet av første halvår av 2021 oppnådde Autostore inntekter på 150 millioner dollar med en justert EBITDA på 74,9 millioner dollar.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.