Norge søker å utvide samarbeidet om offshore-investeringer i fornybar energi i Bangladesh

Norge ønsker å utvide samarbeidet innen offshore fornybar energi, handel og investeringssektorene i Bangladesh.

Det sa han i går da Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt møte med Bangladeshs utenriksminister AK Abdul Momen på et hotell i Dhaka.

Den nye norske utenriksministeren er på et to-dagers besøk i Bangladesh da begge land feirer 50-årsjubileet for diplomatiske forbindelser i år.

De uttrykte interesse for å utvide det økonomiske partnerskapet gjennom handel, investeringer og samarbeid i den maritime sektoren. De diskuterte spesielt potensialet for investeringer i offshore fornybar energi, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i dag.

Momen informerte sin norske motpart om tiltakene som er iverksatt for sikkerheten til bygninger og grønne produksjonsanlegg i RMG-sektoren.

Den norske ministeren viste også interesse for skipsopphugningsindustrien og spurte om Bangladeshs planer om å ratifisere Hong Kong-konvensjonen.

Utenriksminister Momen ga en oversikt over den humanitære krisen som involverte de tvangsfordrevne rohingyaene i Myanmar.

Minister Huitfeldt satte pris på Bangladeshs gjestfrihet av humanitære grunner og anerkjente den prioriteringen som rohingyaene selv la til deres trygge og verdige hjemsendelse til Myanmar.

De to utenriksministrene antydet forberedelser til det kommende stortingsvalget i Bangladesh.

De understreket toppprioriteten for en effektiv våpenhvile i Ukraina og uttrykte bekymring for den humanitære situasjonen.

I går besøkte den norske utenriksministeren rohingya-leirene i Cox’s Bazar.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.