Lucid bekrefter den europeiske lanseringen, så kommer luksuselbilen til Sverige
Det har pågått lenge, men nå er det snart her. Lucid Air lander i Tyskland i juni.Elbilen Lucid Air er et luksuriøst og kostbart håndtak, som i dagens dårligste utgave lokker med over 1.000 hk og en rekkevidde på over 80 mil.

Den amerikanske produsenten av elbiler Lucid vil begynne å eksportere sin Air elektriske luksussedan til Europa og Midtøsten i juni eller juli i år og vil fortsette i Kina i 2023, bekrefter en talsperson for selskapet. Bil.

Salget vil starte i et titalls europeiske land, inkludert Sverige og Norge. Lucid planlegger også en høyrestyrt bil for Storbritannia.

Den nå utslitte Lanseringsversjonen av Lucid Air, kalt Dream Edition Performance, ble markedsført med over 1100 hestekrefter og en rekkevidde på 76 miles. Andre versjoner er på gang, både billigere varianter og en tremotors modell med enda mer kraft.

Vi vet fortsatt ikke hvor mye bilen vil koste i Sverige. I USA starter prisene på rundt 750 000 SEK for den rimeligere varianten. Den nevnte Dream Edition Performance kostet tilsvarende 1,6 millioner svenske kroner.

Det har vært mye snakk om Lucid de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i California i 2007, men debutmodellen Air ble ikke satt i produksjon før på sensommeren 2021. Modellen har siden blitt hyllet for sin imponerende ytelse og lange rekkevidde.

Tesla tidligere Chief Technology Officer Peter Rawlinson er Lucids administrerende direktør. Han var ansvarlig for utviklingen av Tesla Model S før han begynte i Lucid i 2013.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Ingenting mangler! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.