Miljøpartiet De Grønne ville påvirke Rapport og Aktuellt

Klimakrisen står i skyggen i nyhetene, mener miljøpartiene bak forslaget. Derfor mener de at minst en fjerdedel av SVTs flaggskipnyheter «Aktuellt» og «Rapport» bør inneholde klimanyheter og at partiet bør jobbe for å få det til.

For «Rapport» ville det bety at halvparten av programmet var vektet på klimaspørsmålet.

Ideen ble avvist av partistyret, skriver SvD, med den begrunnelse at «politikken absolutt ikke skal styre hva mediene skriver om».

Trekk støtten

Blant dem som signerte forslaget er kongresskvinne Rebecka Le Moine, som også er talsperson for partiet for biologisk mangfold. Når Svenska Dagbladet ber om en kommentar, trekker hun seg tilbake.

«Jeg er enig i at det må frigjøres mer kunnskap og informasjon i samfunnet om klima- og miljøkrisene vi befinner oss i. På den annen side kan det oppfattes at politikk bør detaljstyre media, men det er ikke politikkens oppgave å kontrollere Public Service. Derfor trekker jeg min støtte til øvelsen«, skriver han til avisen.

«Jeg hadde ikke tenkt på konsekvensene»

Gøteborgs byråd Karin Pleijel trekker også støtten.

I intervjuet med SvD insisterer han på at klimaet får for lite oppmerksomhet, men nå mener han at det ikke er politikkens oppgave å handle.

Når det gjelder «Klimatnytt» har jeg lyttet til partiets råd om at det er svært uaktuelt at politikk går inn og bestemmer hva media skal rapportere. Jeg føler det blir feil, sier han til SvD.

Da han skrev under, hadde han ikke tenkt på hvilke konsekvenser forslaget ville få, fortsetter han.

I stedet støtter Karin Pleijel nå et annet forslag, nemlig at Naturvårdsverket skal holde jevnlige pressekonferanser om situasjonen, på samme måte som Folkehelsemyndigheten jobbet under pandemien.

Linus Lakso, innkaller i partistyret, viser til Expressen om begrunnelsen partistyret gir når han foreslår å avvise forslaget.

– Partistyret synes selvfølgelig det ville vært veldig bra om media rapporterte mer om den alvorlige klimakrisen vi er inne i. Men politikken bør definitivt ikke styre hva mediene skriver om, sier han i en skriftlig kommentar.

Märta Stenevi: «Det trenger ikke å handle om det politiske spillet C»

Talspersonen for miljøskandalen som truer regjeringen
FOR Å VITE MER: Det beste for skogen er å unngå Miljøpartiet De Grønne
FOR Å VITE MER: Stenevis naivitet er en fare for samfunnet
FOR Å VITE MER: Premium Stenevis forlot marsjen: skatteøkning på sommerhus

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.