Norge fortjener ytterligere 4 år med Erna Solberg

Mindre påvirkning på klimaet, smartere funksjoner og lavere driftskostnader.

Fordelene med å kjøre el- eller ladbar bil er mange.

Videre viser dataene at ladbare biler har en stadig sterkere annenhåndsverdi.

– Vi registrerer at etterspørselen etter plug-in hybrider og rene elbiler øker, både når det gjelder nye og brukte biler, sier David Lilja, presse- og kommunikasjonssjef i Kia Sverige.

Ekstern lenke: Kia EV6 – neste generasjons elbil

Ifølge statistikk fra Vroom, Sverige, skiftet totalt 367.347 brukte biler eiere i årets tredje kvartal.

Etterspørselen etter brukte biler er stor og dette har ført til høyere priser, og spesielt prisene på brukte plug-in hybrider og elbiler har økt.

Utviklingen av elbiler akselererer, men produksjonskapasiteten er fortsatt begrenset. Dette – sammen med at rekkevidden til el- og hybridbiler er tilstrekkelig for mange menneskers behov – gjør at annenhåndsverdien på ladbare biler er høy.

«Fremtidssikret kjøp»

Forskere fra KTH har presentert studier som også viser at verdifallet på en elbil er mindre enn tidligere studier har vist. Resultatene viser at elbiler taper mindre verdi enn for eksempel bensinbiler.

– Å kjøpe en ladbar bil er et trygt og fremtidssikkert kjøp for dagens kunder. At driftskostnadene ved å eie elbil er relativt lave gjør at annenhåndsverdien på el- og ladehybrider er høy, sier David Lilja.

Markedsleder

Kia har i dag et av de største ladbare bilmodellprogrammene i Sverige og er markedsleder innen ladbare biler. Målet for Kia i Sverige er at alle nye Kia-biler som selges i 2024 skal være ladbare.

Kia har i dag et stort utvalg av ladbare biler og den elektrifiserte Kia Niro-familien er Sveriges mest solgte bilmodell for privatpersoner. I tillegg har syvseters familie-SUV Kia Sorento Plug-In Hybrid med firehjulsdrift og lavt CO2-utslipp på 38 g/km blitt populær takket være sin høye sikkerhet, prisvinnende design og lange rekkevidde med elektrisk kraft.

Ultrarask lading

Samtidig med den økende interessen for ladbare biler, lanserer Kia nå spennende nye modeller utviklet utelukkende for elektrisk fremdrift. En av bilene som allerede er storselger er den nylanserte Kia EV6, den første av sju biler basert på den dedikerte E-GMP elbilplattformen.

Med den nye teknologien har EV6 blitt utstyrt med mulighet for ultrarask lading og virkelig lang autonomi.

Elbilen støtter 800-volts teknologi, som gjør at du raskt kan lade batteriet fra 10 til 80 % på kun 18 minutter, og 4,5 minutters lading gir en rekkevidde på 100 km.

Ifølge WLTP har EV6 en rekkevidde på opptil 528 kilometer på en enkelt lading.

Fire modeller

Alle versjoner av EV6 – totalt fire – på det svenske markedet er utstyrt med et stort 77,4 kWh batteri, og plasseringen av batteriet i gulvet skaper romslighet i kupeen og flatt gulv for maksimal komfort.

Kia EV6 vil i første omgang slippes i tre ulike versjoner: EV6, EV6 Plus og GT Line og på slutten av neste år kommer det en fjerde versjon – flaggskipsmodellen Kia EV6 GT. Sistnevnte er firehjulsdrevet med to elektriske motorer, en foran og en bak. Kia EV6 GT har totalt 585 hestekrefter. 0-100 km/t er unnagjort på 3,5 sekunder og toppfarten er satt til 260 km/t.

Og som alle Kia-biler følger det med syv års nybilgaranti, som også gjelder elbilens batteri.

Dette har selvsagt også en positiv effekt på annenhåndsverdien til en elbil. Garantien er knyttet til bilen og går over til neste eier dersom du velger å selge elbilen din i garantiperioden.

Her er hvordan Kia vil kunne konvertere til ladbare biler innen 2024

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.