Norge åpner igjen: Innreisekarantenekravet for Värmland avskaffet

Den norske regjeringen beskriver åpningsplanen som «En normal hverdag med mer forberedelse». Planen ble presentert under en pressekonferanse om kronens situasjon fredag.

– Det overveldende flertallet av kommunene føler de har kontroll over situasjonen, sier Solberg, som på pressekonferansen takket hele landet for innsatsen som ble gjort under pandemien.

Funnene inkluderer kravet om en avstand på én meter for andre mennesker. T-baneregelen har eksistert i Norge siden 12. mars i fjor.

De generelle internasjonale reiserådene opphører også, men først når de utløper 1. oktober, ifølge TT.

Västra Götaland og Värmland verdsettes ulikt

Ifølge nordmannen Folkehelseinstituttet Värmland beskrives i dag som oransje. Når Norge åpner på lørdag vil uvaksinerte som reiser til landet fra Värmland slippe innreisekarantene.

Men området Stockholm, Östergötland, Skåne, Gotland og Västra Götaland er fortsatt merket rødt på det norske kronekartet, selv etter klokken 16 på lørdag. Det betyr imidlertid at uvaksinerte personer som reiser derfra og til Norge fortsatt skal ha ti dagers karantene.

Det oppdaterte kronkartet kan bli oppdatert i løpet av helgen og kan ha ytterligere endringer fra og med mandag 27. september.

Sekund VG Den norske regjeringen hadde allerede før pressekonferansen bekreftet at kravet om hoteller i karantene vil bli opphevet og at stengte grenseoverganger gjenåpnes når grensekommuner kan tilby tester for reisende.

Helsemyndighetene har også tidligere anbefalt å fjerne karantenekravet for barn.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.