Bolsjunov tar hjem de tre milene – Poromaa beste svenske

En historisk melding som skiløpere fikk fra Det internasjonale skiforbundet (Fis) bare én time før avgang. På grunn av den kalde og sterke vinden har den klassiske femmila blitt forkortet til 30 kilometer, en distanse menn ikke hadde tilbakelagt i OL siden Salt Lake City i 2002.

Så det var ikke fem mil for første gang i vinterlekenes 98 år lange historie.

For svensk side var det det var nok langdistansespesialisten Jens Burman som var minst fornøyd med de nye forholdene. I stedet var det William Poromaa som sto for en ny god prestasjon i OL og under det meste av løpet var han med og ga kamp til banens beste skiløpere.

21-åringen var lenge i en tett gruppe på ti skiløpere, men klarte ikke å holde følge med konkurrentene med rundt fem kilometer til mål. Til slutt måtte Poromaa nøye seg med en niendeplass, 56,4 sekunder fra seierstidspunktet.

Dermed avsluttes en sterk OL-debut for skiløperen som har vunnet to fjerdeplasser på lagsprinten og herrestafetten, en sjetteplass i skiathlon og en tiende i klassikeren på 15 kilometer.

Alexander Bolsjunov vant tremilen som dermed tok hjem sin tredje gullmedalje i Zhangjiakou. Russeren kunne knytte nevene i en seiersgest allerede før opptøyet etter en sen spurt og kjørte komfortabelt over målstreken 5,5 sekunder foran landsmannen Ivan Yakimushkin som tok sølvet.

Bronsen gikk til Norges Simen Hegstad Krüger.

Jens Burman var også lenge god på oppløpet, men mistet kontakten med lederne med mila igjen. Den 27 år gamle svensken, som har hatt en rotete sesong med ryggproblemer, endte på 16. plass, to minutter og 49 sekunder bak Bolsjunov.

De to andre svenskene fra Tremilen, Calle Halfvarsson og Leo Johansson, endte på henholdsvis 38. og 39. plass.

Teksten er oppdatert

For å vite mer:

Fem mil forkortet og flyttet – etter kald og sterk vind

Vindkaos i OL – lagkonkurransen i fjellklatring har flyttet

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.