Nobina Norge investerer i biogassbusser fra Skåne

Nobina fortsetter sin miljøsatsing og styrker førersikkerheten. Scania har nå levert 84 nye biogassbusser for kjøring i den norske regionen Nedre Glomma.

Viken fylkeskommune har per 1. juli i år inngått avtale med selskapet Nobina Norge AS om å styre busstrafikken i kommunene Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og Råde frem til 2035. Avtalen omfatter 139 busser og går i ti år periode pluss to års opsjon.

Nobina skal betjene bussene fra to depoter; en i Fredrikstad og en i Sarpsborg. Dessuten skal en håndfull busser på Hvaler.

Betydelig element av elektriske busser

Vikens fylkeskommune fortsetter satsingen på biogass, samtidig som det blir et betydelig innslag av elbusser, noe som er nytt for denne regionen. Kontrakten er viktig både for å bidra til reduksjon av klimagassutslipp fra kollektivtransport og for å fortsette å bidra til vedlikehold og videreutvikling av et marked for mer miljøvennlig drivstoff i Nedre Glomma.

Ekstra støtbeskyttelse for sjåføren

Østfold startet testing av biogassbusser allerede for 20 år siden og i dag er det over 100 slike busser i drift i Nedre Glomma. Forbedrede aktive og passive sikkerhetssystemer for både sjåføren og passasjeren var viktig i denne avtalen, og alle busser har ekstra kollisjonsbeskyttelse for sjåføren.

Bussene som Scania har levert er Scania Interlink LD lavgulvs forstadsbusser. Disse mates med komprimert biogass (CBG). Nobina tok i bruk både 12,6 meter to-akslede busser med 47 seter og den lengre modellen på 14,9 meter med tre aksler og 59 seter. Motoren til disse bussene er en 9 liters motor som yter 340 hestekrefter.

Samlet vurdering

Det er mange faktorer som påvirker en busskontrakt når det gjelder levering til rett tid, sikkerhetssystemer og løsninger.

– Scania er en av leverandørene vi mener leverer relativt forutsigbart med den kvaliteten vi forventer. Vi har flere kontrakter med Scania for høy pålitelighet og dette er det viktigste, sier Jan Volstad, administrerende direktør i Nobina.

Det bidrar til en bærekraftig regional utvikling

Den nye avtalen representerer et viktig bidrag til å nå lokale miljømål. Avtalen er også et viktig bidrag til å nå de sentrale målene. Det handler om å etablere et transportsystem som fremmer helse, miljø og verdiskaping og bidrar til en bærekraftig regional utvikling med attraktive byer og bygder i Østfold.

Kilde: Nobina

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *