Netflix tilbyr nå også spill | Spill

Netflix-abonnenter som bruker videostrømmetjenesten på en Android-smarttelefon eller -nettbrett kan nå også finne videospill fra utvalget av filmer og TV-serier. Det amerikanske medieselskapet ser på spill som en konkurranse og søker derfor selv tilgang til spillernes publikum. Tilbudet – fem spill – er foreløpig svært lavt.

Netflix-sjef Reed Hastings fortalte selskapets aksjonærer for tre år siden at han ser på videospill som en trussel mot forretningsmodellen hans, mer enn direkte konkurrenter som HBO. Forbrukerne har bare et begrenset antall timer fritid, og det absorberer spill naturligvis. Derfor begynte selskapet motvillig å utvikle sine egne spill.

Fra nå av er også disse nylaget i Netflix-appen, blant utvalget av TV-serier og filmer. De er også ganske enkelt tilgjengelige i brukerens abonnement. Men utvalget av spill for øyeblikket er svært begrenset: de er kun tilgjengelige for de som har en smarttelefon eller nettbrett med et Android-operativsystem: så ingen Netflix-spill kan ennå spilles på TV-en. Operativsystemet Android TV, som kjører apper på TV-er fra blant annet Sony og Philips, støttes ikke.

Det er også bare fem Netflix-spill tilgjengelig. To av dem er basert på TV-serier Merkere tingog det ser ut som et 80-talls videospill som satte scenen for den serien, inkludert figurer bygget med store piksler. Det er også gåter og ferdighetsspill Eksplosjon av kort, Klart i Skytesirkler, som – for å si det mildt – på ingen måte er over det vanlige utvalget av mobilspill.

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.