«Sjokk med en stor klump i halsen» – Jobben

Tjenestemenn hos Hässleholms matgrossist Bergendahls Food mistenkte sannsynligvis at det digitale møtet kan handle om kutt. Dette har vært spekulert i siden selskapet ble kjøpt opp av Dagab i fjor høst.

Men to ting er fortsatt opprørt etter å ha klikket på linken klokken 14.00 torsdag.

På den ene siden tiltaket, et varsel om at opptil 130 ansatte kan forsvinne.

– Det var forventet at det skulle bli en endring. Men at det er så mange mennesker er et sjokk, sier en ansatt som ønsker å være anonym.

Varselet kom via video

Det andre sjokket var formatet. Det var ikke akkurat et møte. Informasjon om varselet ble gitt via en forhåndsinnspilt video som begynte da lenken ble klikket.

Da det ble avsluttet etter 11 minutter og 30 sekunder, fikk de det gjelder ikke anledning til å reagere eller stille spørsmål.

– Det er ganske tragisk, det påvirker så mange mennesker og man sender en videolink hvor man ikke kan stille spørsmål. Men det er en enkel måte å unngå spørsmål i en vanskelig situasjon, sier den anonyme ansatte.

Union: Umulig å stille spørsmål

Stefan Olsson er klubbpresident for Unionen i selskapet. Han er også overrasket over omfanget av innkallingen, men som tillitsvalgt var han klar over oppgaven før han klikket på lenken.

– Det jeg ikke var forberedt på var å bli møtt av en forhåndsinnspilt film. Det var ingen mulighet til å stille spørsmål i noen live chat eller funksjoner. Når filmen er over, er trekningen over.

De fleste har mottatt meldingen på hjemmedatamaskinen, siden de jobber der på grunn av pandemien.

Stefan Olsson sier han ikke stiller spørsmål ved at selskapet ønsker å gjøre det rette eller kritisere innholdet i filmen, i dagens situasjon. Men han er ikke fornøyd med metoden.

– Det har vakt enorme reaksjoner. Mange har kanskje vært her det meste av arbeidslivet og har virkelig gitt alt for arbeidsgiveren.

Administrerende direktør: Jeg ville ikke at han skulle blande seg inn i Teams

Dagabs mot Nicholas Pettersson sier han til Expressen at de helst ville lagt igjen beskjeden på stedet i Hässleholm, men det fungerte ikke på grunn av pandemien.

– Vi har litt blandede erfaringer med Team-teknologi, spesielt når det gjelder veldig store møter. Det var som et øyeblikk da vi ikke ville at han skulle begynne å hacke seg inn i teknologi, så vi valgte å gjøre det på denne måten, sier han fordi de valgte en forhåndsinnspilt film.

Stefan Olsson og den andre ansatte Arbetet hadde kontakt med beskriver en familiebedrift som mange har jobbet i lenge, noen ganger i generasjoner.

– Det vil være et slag for hele området, at Dagab velger å gi et så tungt varsel, sier Stefan Olsson om den nye eierens melding.

«Kniv rett bak» kontorist

Den andre personen jobbet lenge i selskapet og trivdes godt.

– Du får sjokk og får en stor klump i halsen. Når du har brent for jobben din og så ta en kniv rett i ryggen. Det er dystert og folk er veldig skuffet, sier personen om torsdagens melding.

Forhandlingene om varselet starter mandag. Bakgrunnen er at det er en organisasjon for samme type arbeid andre steder med den nye eieren Dagab.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.