Nausda krever utelukkelse av Russland fra G20 og suspensjon av medlemskap i internasjonale organisasjoner

Foto av Judita Grigelyts (V)

Litauens president Gitanas Nausda oppfordrer det internasjonale samfunnet til å fjerne det falne Russland fra Russland fra G20-formatet og suspendere medlemskapet i internasjonale organisasjoner.

Vi må umiddelbart suspendere Russlands medlemskap i internasjonale organisasjoner. Angriperen har ingen plass i G20 og i FNs sikkerhetsråd. Sanksjonene må fortsette å bli skjerpet ved å kutte Russland ut av SWIFT-systemet og blokkere Nord Stream 2-rørledningen, sa statsoverhodet i en uttalelse som ble offentliggjort fredag.

Det sa han etter et møte i Joint Expeditionary Forces (JEF). JEF ledes av Storbritannia og Litauen, Danmark, Estland, Latvia, Nederland og Norge er også medlemmer av dette formatet.

Til tross for at noen av landene som deltar i dette formatet ikke engang er NATO-medlemmer, må konsensus styrkes veldig snart. Vi er klare til å gjøre en undersøkelse i nær fremtid. Jeg liker å hjelpe Ukraina med alle mulige midler, sa Nausda.

Han understreket behovet for at Ukrainas president, Volodymyr Zelensky, bistår lederne med alle mulige midler.

Jeg håper inderlig at dette vil være mulig i nær fremtid, sier Litauens president. Russland må stoppes: nå eller aldri.

Han sa at spørsmålene vil bli tatt opp både på toppmøtet i Bucuresti ni og NATO på fredag.

Torsdag morgen annonserte Russlands president Vladimir Putin en storstilt militæroperasjon i et naboland, hvor cirka 150 000 000 000 soldater vil være konsentrert ved Ukrainas grenser.

I går svarte Kreml med ulike sanksjoner, inkludert restriksjoner på Russlands finans-, energi- og transportsektorer, samt handelsrestriksjoner, restriksjoner på eksport og finansieringen av den.

Vesten har imidlertid så langt nektet å koble Russland fra SWIFTs interbankoppgjørssystem.


Gjengivelse av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.