Putin er en «galning som trenger å bli isolert», internasjonale reaksjoner på den russiske invasjonen

For Joe Biden, USAs president, vil Vladimir Putin bli «en paria på den internasjonale scenen». Han la også til at landet hans vil forsvare «hver tomme av NATOs territorium», men at det ikke vil sende tropper til Ukraina. Pentagon vil imidlertid sende ytterligere 7000 soldater til Tyskland.

PÅ – Antonio Guterres

FNs sikkerhetsråd møtes fredag ​​25. februar klokken 20.00 for å stemme over et utkast til resolusjon fra USA og Albania som fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina og ber landet om å umiddelbart trekke tilbake troppene sine, en tekst ment å gå konkurs på grunn av Moskvas vetorett. beslutning. «I menneskehetens navn, ta troppene dine tilbake til Russland!» spurte i hvert fall FNs generalsekretær Antonio Guterres.

Den europeiske union – Ursula von der Leyen og Josep Borrell

Lederne for de 27 EU-landene har tatt «massive» sanksjoner mot Russland innen energi-, finans- og transportsektorene. «Russiske ledere vil møte enestående isolasjon», lovet kommisjonspresident Ursula von der Leyen. Dette er den «tøffeste serien av sanksjoner som noen gang er implementert» av EU, sa sjefen for europeisk diplomati Josep Borrell.

Engelsk – Wang Yi

Kina «forstår Russlands rimelige sikkerhetsbekymringer», sa utenriksminister Wang Yi.

Turquie – Recep Tayyip Erdogan

«Vi avviser denne uakseptable operasjonen», som er «et slag for regional fred og stabilitet», sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, hvis land er medlem av NATO og vender mot Svartehavet, som Russland og Ukraina.

Iran – Hossein Amir-Abdollahian

«Vi anser ikke krig som en løsning», reagerte utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian, for hvem «den ukrainske krisen har sine røtter i provokasjonene til NATO».

Tyskland – Olaf Scholz

Den russiske invasjonen er «et åpenbart brudd» på folkeretten som «truer fred» i Europa, sa Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, hvis land sier at de er klare til å «massivt hjelpe» sine naboer, spesielt Polen. ukrainske flyktninger.

Storbritannia – Boris Johnson

Statsminister Boris Johnson fordømte de «forferdelige hendelsene i Ukraina», en «europeisk katastrofe for kontinentet». Han kalte den russiske presidenten en «diktator» og lovet «massive» vestlige sanksjoner for å motvirke «Vladimir Putins grusomme og barbariske handling».

Italia – Mario Draghi

Det russiske angrepet er «uberettiget og uberettiget», sa statsminister Mario Draghi, som oppfordret Moskva til å «betingelsesløst trekke tilbake sine militære styrker».

Japan – Smoke Kishida

Det russiske angrepet på Ukraina «ryster grunnlaget for den internasjonale orden», fordømte Japans statsminister Fumio Kishida. I avtale med sine G7-partnere kunngjorde Japan ytterligere sanksjoner mot Moskva på fredag, rettet mot finanssektoren og eksport av elektroniske komponenter.

Canada – Justin Trudeau

Canada vil sanksjonere «58 russiske personer og enheter», kunngjorde statsminister Justin Trudeau.

Hellas – Kyriakos Mitsotakis

Den russiske invasjonen er et forsøk på å «gjennomgå historien med væpnet makt», sa statsminister Kyriakos Mitsotakis.

Tsjekkia – Milos Zeman

President Milos Zeman sammenlignet Vladimir Putin med en «galning [devant] bli isolert «og kalt invasjonen av Ukraina en» handling av uprovosert aggresjon «.

Pologne – Mateusz Morawiecki

For statsminister Mateusz Morawiecki, Ukraina «kjemper på vegne av hele Europa» mot russisk «barbari». Landet kalte også den russiske invasjonen for en «forbrytelse mot menneskeheten».

Australia – Scott Morrison

Statsminister Scott Morrison kunngjorde nye sanksjoner mot russiske sivile eller juridiske personer, spesielt mot oligarker og mer enn 300 Duma-medlemmer som stemte for «den ulovlige invasjonen av Ukraina». «Det må være en kostnad. Det må være en pris og den må pålegges av det globale samfunnet, sa han.

Spania – Pedro Sanchez

Madrid «står i solidaritet med den ukrainske regjeringen og folket», sa statsminister Pedro Sanchez.

nordiske land

Finland og Sverige, ikke-NATO-medlemmer, fordømte det russiske angrepet, og beklaget hver for seg «et angrep på den europeiske sikkerhetsordenen».

Norge, som er medlem av Atlanterhavsalliansen, fordømte på sin side et «alvorlig brudd på folkeretten» og kunngjorde overføringen av sin ambassade fra Kiev til Lviv i det vestlige Ukraina.

Danmark kalte situasjonen en «flekk på russisk historie».

Den afrikanske union

Den afrikanske union har bedt om en «umiddelbar våpenhvile», og mener at situasjonen kan eskalere til «en global konflikt».

Sør-Afrika

Utenriksdepartementet oppfordret Russland «til umiddelbart å trekke sine styrker ut av Ukraina».

Vatikanet

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.