Fis avlyser alle konkurranser i Russland

Tidligere fredag ​​kom nyheten om at FIS avlyser helgens verdenscuprenn i skicross, som skulle vært avgjort i Solnetynaja Dolina i Russland.

Det er nå klart at andre arrangementer som skulle vært organisert i Russland blir avlyst eller flyttet.

Arrangementene som berøres er verdenscuprennene i skicross, freestyle, hopp og langrenn.

– Jeg tror det er den eneste riktige avgjørelsen. Når et land velger å starte en krig mot et annet land og påføre så mye lidelse og ødeleggelse som Russland gjorde, mener jeg at vi ikke har noe annet valg enn å avlyse konkurransene, jeg har jobbet hardt for det og jeg er glad for at det nå er avgjort. Jeg føler det er en samlet familie av skiløpere bak denne avgjørelsen, sier FIS-medlem Erik Röste, da SVT Sport snakket med ham under U23-VM på ski som nå avgjøres i Norges Lygna.

«Veldig vanskelig situasjon»

Det er foreløpig uklart om konkurransene blir avlyst eller utsatt. FIS jobber med det mens de gjør sitt beste for å bringe hjem alle de aktive menneskene som for tiden er til stede i Russland.

– Nå har fokus vært på at VM-finalen ikke skal til Russland, vi jobber med å finne et nytt sted men det kan ta litt tid, det viktige var at konkurransene ikke ble avgjort i Russland og vi var veldig tydelige på dem , sier Vote som har vært i kontakt med det ukrainske laget for tiden i Norge for å delta i U23 ski-VM.

– Vi har vært i kontakt med de ukrainske lagførerne og de er selvsagt imponert over det som skjer. De er usikre, redde og vet ikke hva som skjer med familiene deres, det er en veldig veldig vanskelig situasjon, sier Röste.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.