Nå begynner alvoret i håndball-VM mot Holland

Håndball-VM for kvinner er utvidet fra 24 lag til 32, noe som ikke direkte har resultert i noen forbedring av spillekvaliteten i ligaen.

For Sveriges del endte de to første kampene med 46-15-seier mot Usbekistan og 48-10 mot Puerto Rico – men kampens distributør Carin Strömberg er ikke bare negativ til inntoget til blåbærlaget.

– Kampene er helt nervepirrende og for underholdningens skyld synes jeg ikke det er det morsomste å se. Det er kanskje ikke bra for håndballen generelt, sier han før resonnementet tar en ny vri.

Dette med henvisning til rørende scener som fulgte den norske stormaktens seier med 41-9 mot den langt mer uerfarne håndballnasjonen Iran. Fatemeh-keeper Khalili Behfar mottok, til tross for 41 innslupne mål, prisen som kampens beste spiller og klarte da ikke å holde tårene tilbake når de ble møtt av både med- og motstandere.

– Da Iran-keeperen ble kampens spiller mot Norge, kunne man se hva det betydde for dem (de iranske spillerne) og hva det kunne bety å satse for kvinner generelt, fortsetter Strömberg.

– Jeg synes det er litt dobbel. Nervøsiteten i kamper forsvinner, men en satsing for kvinner i land som ellers ikke ville ha kommet hit for å kunne delta synes jeg er bra. Det kan ha et høyere langsiktig formål.

Fra nå av er det det det endte imidlertid med latterkamper i håndball-VM. Tirsdag venter regjerende verdensmestere Holland og Strömberg er enig i at det er her turneringen virkelig begynner.

– Virker litt sånn. På en måte er du i kampmodus, men du kan ikke vente med å møte tøffere motstand.

Er det mulig å ta med noe av verdi fra de første spillene?

– Ikke så mye spillmessig. Men det var god fart og ånd i laget. Du kan alltid ta det med deg. Vi ønsker å være et sterkt lag på kontringen og vi har virkelig måttet bevise det i disse kampene. Spesielt for vingene var det flott å jobbe med ballene. Men når det gjelder gameplay generelt, vil det sannsynligvis være ganske langt fra hvordan de resterende spillene vil være.

Til tross for fjerdeplassen i OL Sverige er ikke seedet i VM og har en tøff reise foran seg dersom det skal bli en ny kamp om medaljer. Ved tap mot Nederland må marerittmotstanderen Norge trolig beseires i neste gruppekamp, ​​den såkalte mellomrunden, for at Sverige skal komme til kvartfinalen.

Er det rettferdig å kalle det et skjebnesvangert møte akkurat nå?

– Vi vet ikke før vi har spilt neste runde, men akkurat nå er det et nøkkelspill. I den første kampen i gruppen har vi denne kampen i tankene. Det blir jævla viktig å ha en så god startposisjon som mulig for å komme videre, sier Strömberg.

28-åringen fra Nacka tror på en fartsfylt kamp hvor det sterkeste kontringslaget ligger an til å vinne.

Hva er favoritter?

– Vi har vært et veldig sterkt lag i løpet av sommeren, men du må også ta over derfra. Jeg synes Holland har gjort det bra i mange år, men jeg synes de er ganske ensartede. Det kan være en klassisk 50/50.

– De har mange individer med mange vakre kvaliteter, både med gjennombrudd og slag. De er veldig sterke, akkurat som oss, så det er viktig å vinne kontringen, sier Carin Strömberg.

Sverige-Holland spilles i spanske Torrevieja og starter tirsdag klokken 20.30.

For å vite mer:

Hagman historisk sett i den svenske VM-knuseren

Sverige vant første verdensmesterskap – Usbekistan tvang Sverige til timeout

Spillerne var dårlig trent: Etter kritikk snudde landslaget fiasko til suksess

Etter OL-suksessen: «Myten om oss selv fortsetter ikke»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.