«Mindre enn £ 20 000 for en flytur» – Michael Schumacher ønsket ikke å fly fra Norge til FIA på grunn av drivstoffkostnaden; FIA svarte at boten ville bli dyrere

Michael Schumacher ønsket ikke å fly fra Norge for FIA-prisene fordi han ikke ønsket å bruke for mye penger på flydrivstoff.

Etter hver sesong arrangerer FIA en seremoni for å tildele motorsportpriser. Som alle prominente medlemmer av F1 og mange andre motorsporter må delta i.

Lewis Hamilton deltok ikke på fjorårets seremoni og ble bøtelagt € 50.000. Så dette er noe det styrende organet tar på alvor. Derfor ville de ikke at noen av de tilknyttede medlemmene skulle ta lett på det.

Selv Michael Schumacher var en gang i ferd med å betale en så heftig bot, siden han ikke var begeistret for å delta på seremonien. Bob Constanduros avslørte at Schumacher ikke var villig til å reise fra Norge til Paris for seremonien da han så på kostnadene for flydrivstoff som en tung utgift.

Som svar svarte den daværende FIA-presidenten for FIA til Schumachers representant at boten for ikke å delta på seremonien ville vært dyrere. Det er her den syv ganger verdensmesteren ville hatt tid til å revurdere.

Les også: Rubens Barrichello skriker på radioen mens hans tidligere Ferrari-lagkamerat nesten dyttet ham til veggen

Hyllest til Michael Schumacher i samme begivenhet år senere

Tidligere FIA-president Jean Todt sa i sin siste prisutdeling som leder av institusjonen at han savnet Schumacher. De to var et vellykket partnerskap hos Ferrari på begynnelsen av 2000-tallet, hvor de steile hestene vant fem mesterskap på rad.

At Ferrari fortsatt regnes som en av de beste til å dominere F1. Imidlertid, et tiår senere, hadde Schumacher en forferdelig ulykke mens han gikk på ski, noe som resulterte i en alvorlig hjerneskade.

Den tidligere piloten har ikke dukket opp i offentligheten siden den gang. Men Todt, som fortsatt er en nær venn av familien, klarer å se ham. Og den tidligere F1-lagsjefen gir noen medieakseptable oppdateringer om ham.

Imidlertid var Schumacher en ikonisk figur i F1, hans tilstedeværelse sårt mangelfull. Sønnen Mick Schumacher viderefører for tiden sin F1-arv. 23-åringen er inne i sitt andre år i idretten.

Les også: Da Michael Schumacher tullet Nico Rosberg på badet

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.