Belgia fraråder å reise til Ukraina: risikoen for krig i Europa er «sterkere enn noen gang»

Belgian Foreign Affairs fraråder alle reiser til hele det ukrainske territoriet på lørdag og anbefaler på det sterkeste at belgiske statsborgere tilstede i Ukraina forlater landet. Foreign Affairs gir råd til alle land i verden, og det for Ukraina ble endret på lørdag. Fra nå av er enhver tur til Ukrainas territorium «sterkt frarådet«.

Statsborgere i Ukraina «og hvis tilstedeværelse ikke er absolutt nødvendig«du blir bedt om å forlate landet. Hvis dette ikke er mulig, anbefaler Foreign Affairs at du registrerer deg på siden»Reisende online«og å kontakte den belgiske ambassaden i Kiev.»Hvis situasjonen forverres, kan ikke evakuering fra Ukraina garanteres. Det er derfor lurt å forlate landet mens det fortsatt er mulig»Utlendinger advarer og understreker at media kan få alvorlige forstyrrelser i tilfelle en plutselig forverring av situasjonen.

Vi ser fortsatt tegn til russisk eskalering

Denne endringen i reisevarsel kommer etter hvert som spenningen øker ved grensene mellom Ukraina og Russland, hvor førstnevnte frykter en invasjon av sistnevnte. Russland fortsetter å benekte sin intensjon om å invadere Ukraina, til tross for den fortsatte styrkingen av sin militære posisjon ved den ukrainske grensen. Storbritannia, Norge, Nederland, USA, Australia og New Zealand har også bedt sine borgere i Ukraina om å forlate landet.

Washington advarer om at risikoen for krig i Europa er større enn noen gang

USA sa fredag ​​at Russland kan invadere Ukraina. «hver gang«i de kommende dagene, gjenopplive mer enn noen gang spekteret av en krig i Europa i en dramatisk akselerasjon av hendelser etter en fase med intenst diplomati. Stilt overfor denne trusselen presentert som overhengende, ringer telefonklokkene høyere på begge sider av landet. Atlantico for å prøve å restarte dialogen.

USAs president Joe Biden, som skal tilbringe helgen i Camp David-residensen, vil snakke på telefon lørdag med sin russiske kollega Vladimir Putin, etter en telefonsamtale på fredag ​​mellom stabssjefene deres. En telefonsamtale mellom Kreml-mesteren og den franske statsoverhodet Emmanuel Macron er også berammet til lørdag.

En invasjon kan skje når som helst hvis Vladimir Putin gir ordren

«Vi fortsetter å se tegn på russisk eskalering, inkludert ankomsten av nye styrker ved den ukrainske grensen.»Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jake Sullivan, advarte etter et virtuelt møte med vestlige toppledere.

«En invasjon kan skje når som helst hvis Vladimir Putin gir ordren,» la han til, og forsikret at den også kunne «starte under OL» av Beijing som avsluttes 20. februar.

Ifølge ham er en slik offensiv en «veldig, veldig reell mulighet», men amerikansk etterretning vet ikke om den russiske presidenten «har tatt en endelig avgjørelse» eller ikke. – Ingen vet om det er tatt en beslutning om å handle, sa en NATO-diplomat til AFP.

Etter disse uttalelsene led Wall Street en bratt nedgang da oljeprisen skjøt i været.

«Sterke» straffer.

Joe Bidens rådgiver gjentok at vestlige er «klar for alle scenarier «: enestående økonomiske represalier i tilfelle krig, men også en diplomatisk hånd strukket ut for å fortsette forhandlinger med Moskva om sikkerhet i Europa. I mellomtiden vil Pentagon sende «i løpet av de neste dagene «ytterligere 3000 amerikanske soldater i Polen for å» berolige NATO-allierte «. Og lederen for amerikansk diplomati Antony Blinken forsikret fredag ​​sin ukrainske kollega Dmytro Kouleba om «fast støtte» fra USA i Kiev. Flere runder med samtaler de siste dagene har ikke klart å desarmere krisen, født av utplasseringen de siste månedene på grensene til Ukraina av over 100 000 russiske soldater med tunge våpen.

«De allierte er fast bestemt på å i fellesskap ta raske og drastiske sanksjoner mot Russland.» i tilfelle et angrep tvitret den tyske kansleren Olaf Scholz sin talsmann, som forventes å reise til Moskva tidlig neste uke, etter møtet med vestlige ledere.

Som Paris insisterte Berlin på gaten «diplomatisk«gå til en»deeskalering».

I tillegg til Joe Biden, Emmanuel Macron og Olaf Scholz, samlet konferansesamtalen NATO- og EU-ledere, samt Polens president Andrzej Duda, Canadas statsminister Justin Trudeau og Storbritannias statsminister Boris Johnson, som sa «frykten for sikkerheten av Europa».

«Luftangrep»

Det hvite hus berømmet den «bemerkelsesverdige» samholdet til vestlige mennesker i møte med det de ser på som den farligste tiden for Europa siden slutten av den kalde krigen for tretti år siden.

Amerikanerne, som har delt analysene av sine etterretningstjenester med sine allierte, har tegnet et dramatisk scenario i tilfelle en russisk offensiv. Denne «cdet ville sannsynligvis starte med luftbombardementer og missiler som åpenbart kunne drepe sivile.»Det fortalte Jake Sullivan til pressen. Det kan også inkludere «et raskt overfall«mot hovedstaden Kiev. Rådgiveren har invitert amerikanerne i Ukraina til å forlate landet» dher fra 24 til 48 timer«, Med henvisning til den svært direkte advarselen utstedt dagen før av Joe Biden, som hadde advart ham «Ting kan bli tatt bort veldig raskt.»

Den amerikanske presidenten gjentok imidlertid at han ikke vil sende soldater til bakken i Ukraina, ikke engang for å evakuere amerikanerne i tilfelle en russisk invasjon, fordi dette kan utløse «en verdenskrig».

Diskusjoner uten resultat

Fredag ​​fant Kreml at diskusjonene som ble holdt dagen før i Berlin, ikke hadde gitt representanter for Russland, Ukraina, Tyskland og Frankrike. «Inget resultat». Disse diskusjonene fokuserer på konflikten i Øst-Ukraina som har satt russiskstøttede separatister mot det ukrainske militæret siden 2014 og har resultert i mer enn 14 000 dødsfall. Moskva, som allerede annekterte Krim i 2014, benekter enhver aggressiv hensikt mot Ukraina, men betinger enhver deeskalering på en rekke krav, særlig forsikringen om at Kiev aldri vil integrere NATO. Uakseptabelt, sier vestlendinger.

Mens Emmanuel Macron forsikret at han mandag hadde fått en forpliktelse fra Vladimir Putin om ikke å gi næring til ytterligere eskaleringer, kunngjorde Russland fredag ​​nye militære manøvrer ved den ukrainske grensen. I tillegg til de store øvelsene som ble lansert torsdag i Hviterussland, vil den delta på andre treningsøkter for «kampoppdrag«i den russiske grenseregionen Rostov, med hundrevis av soldater og stridsvogner. Den russiske marinen gjennomfører også manøvrer i Svartehavet, som grenser til Ukraina.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.