Mark Brzezinski ble godkjent som USAs ambassadør i Polen av det amerikanske senatet. Hvem er sønnen til Zbigniew Brzeziński?

Det amerikanske senatet godkjente Marek Brzezinskis kandidatur til stillingen som USAs ambassadør i Polen. Han er sønn av den polsk-amerikanske statsviteren og geostrategen Zbigniew Brzeziński, som fungerte som amerikansk nasjonal sikkerhetsrådgiver under Jimmy Carters presidentskap. Under en nylig høring i Senatet sa diplomaten at han ville fortsette å fremme rettsstaten og menneskerettigheter, inkludert LHBTQI+-personer som sitter i Warszawa.

Biden ringte Brzezinskis søster for å gratulere henne med brorens utnevnelse

USAs president Joe Biden ringte angivelig Marek Brzezinskis søster, den populære journalisten Mika, for å gratulere broren med nominasjonen til …

Se mer

Mark Brzezinski har allerede lang erfaring innen diplomati. Tidligere har han jobbet, blant annet i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus og i presidentkampanjen til Barack Obama i 2008, var han utenrikspolitisk rådgiver. Under demokratens periode var han også USAs ambassadør i Sverige.

Hvem er Mark Brzezinski?

Han er advokat av yrke. Han fikk sin doktorgrad i statsvitenskap fra Oxford. Han snakker flytende polsk. I 2007 ble han tildelt det offisielle korset av fortjenstordenen i Republikken Polen.

Mark Brzezinski er sønn av Zbigniew Brzezinski – USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver under Jimmy Carters presidentskap, og tidligere rådgivere for presidentene Lyndon Johnson og John F. Kennedy.

Brzezinski snakket om planene sine om å jobbe i Warszawa under en høring i Senatet begynnelsen av desember.

TVP INFO mobilapplikasjon for mobile enheter
TVP INFO mobilapplikasjon for mobile enheter

kilde:

#mark brzezinski


#zbigniew brzeziński


#ambassadør


#Amerikas forente stater


#diplomati


#lgbt


#TV

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.