«Jeg kommer med en advarsel.» Ny informasjon om angrepet av en bueskytter fra Norge

Ifølge «VG» la Espen Andersen Brathen ut en video på Internett i 2017 der han beskrev seg selv som muslim og «budbringer». Han oppmuntret også til å konvertere til islam. – Jeg kommer med en advarsel – sa han i opptaket lagt ut på Internett.

Norske spesialtjenester i PST omtalte torsdag angrepet på Kongsberg som en terrorhandling. Fredag ​​morgen tok politiet mannen til sykehus. Der vil han måtte gjennom en psykiatribesøk. Samtidig ba politiet om 4 ukers varetektsfengsling.

Angrep av bueskyttere i Norge

En bueskytter angrep onsdag kveld i Kongsberg, ved Oslo. Fire kvinner og en mann ble drept Det meldte norsk politi torsdag. Offiserer bekreftet også at den arresterte overfallsmannen hadde konvertert til islam.

Ole Bredrup Saeverud i norsk politi bekreftet tidligere medieoppslag om at den 37 år gamle danske statsborgeren var kjent for politiet for radikalisering. «Denne personen konverterte til islam,» sa Saeverud.

Saeverud sa at den antatte gjerningsmannen ble tatt onsdag kveld etter at politiet har avfyrt varselskudd. Under raidet forsvarte angriperen seg ved å skyte en bue mot uniformene.

Ifølge NRK var mannen tidligere dømt for innbrudd og besittelse av en mindre mengde hasj. Han hadde også seks måneders rettslig forbud mot å henvende seg til to familiemedlemmer på grunn av drapstrusler.

Lokale medier meldte at det ble gjennomført en politiaksjon i byen, der to helikoptre og mer enn 10 ambulanser deltok. Byens innbyggere ble beordret til å holde seg hjemme og flere nabolag ble stengt, sa AFP.

Vi er glade for at du er med oss. Registrer deg for Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.