Maja Dahlqvist vant lagsprinten i Dresden for fjerde år på rad

Den svenske duoen Maja Dahlqvist og Jonna Sundling er regjerende verdensmestere på lagsprinten etter seieren i Oberstdorf.

Den svenske duoen var storfavorittene i søndagens lagsprint i Dresden og skuffet ikke.

Jonna Sundling tok ledelsen på sin siste strekning og holdt ledelsen til hun la inn til Maja Dahlqvist som ikke slapp noen forbi.

Med et typisk Dahlqvist-puff fikk Sverige meterne som gjorde at Maja Dahlqvist kunne gå inn som vinner.

Svenske kvinnelige skiløpere har dominert siden verdenscupen kom til Dresden i 2018 og det er spesielt Maja Dahlqvist som har lyktes i den tette bysprinten.

Dahlqvist har nå vunnet lagsprinten i 2018, 2019, 2020 og 2021.

Første gang det gikk paret med Ida Ingemarsdotter, så var Stina Nilsson lagvenninne så ventet Linn Svahn før det var Jonna Sundlings tur til partner med Dahlqvist.

At Dresden-banene fortsatt passer for Dahlqvist ble demonstrert da han relativt enkelt tok hjem den individuelle spurten foran Jonna Sundling lørdag, Dahlqvist har allerede to andreplasser og en tredjeplass i Dresden.

En krasj på den amerikanske stjernen Jessie Diggins var i ferd med å ta seg til etappe tre, men Jonna Sundling klarte å unngå å bli dratt inn i fallet med en skarp sving.

– Det er viktig å holde fokus fordi man ikke vil at stengene skal knekke. Men ligger du foran, ikke risiker så mye, sier Sundling når du organiserer arrangøren på målstreken.

Det andre svenske laget med Jenny Solin og Moa Lundgren ble nummer sju.

Herrelagssprinten var en duell mellom de to norske lagene, den kampen ble avgjort av Even Northug, Petter Northugs yngre bror, til fordel for andrelaget.

Marcus Grate og Johan Häggström endte på 10. og sist etter et par mislykkede bytter.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.