Ma³ysz tordner og FIS gir ordre om å roe seg. Endringer etter «kampanjen mot polakkene»

Siden Ruces løp har det vært mye snakk om forvirringen knyttet til det polske laget og dets drakt. Det har vært en økning i sjekker, diskusjoner under og etter kontrollene, men også diskvalifikasjoner. Nye løsninger blir allerede implementert som, som annonsert av Mika Jukkara, den nye utstyrskontrolleren for verdensmesterskapet, vil bli enda mer.

Se videoen
En revolusjonerende endring i hoppingen. Denne nyheten endrer hopp!

«Dzióbek» i polsk kjeledress. Małysz sa «noen dryppet»

Polske dresser, og mer presist deres rozci ± ganie, var et kontroversielt tema under verdenscupkonkurransen i Ruce for noen uker siden. TVP Sport-reporter Michał Chmielewski delte på Twitter hvordan finnene viste på sosiale medier ved å «kombinere» polakkene med kostymene deres før hoppet. På profilen til «Onkonalka», et nærbilde av en av de polske hopperdressene med det karakteristiske «nebbet» som stikker ut.

Og polakkene måtte gjennomgå ytterligere kontroll i Vistula. Effekt? Maciej Kots diskvalifikasjon etter fredagens kvalifiseringshopp og en lang diskusjon mellom Michał Doleżal og Mika Jukkara samme dag. Han ville vite nøyaktig hva spillerne hans burde unngå, hva som var rett og hva som ikke var det.

– Noen sa til FIS at vi forbød draktene – han dømte for dette i en uttalelse for Skijumping.pl Adam Malysz i Vistula. Ifølge ham selv innrømmet kontrolløren av utstyret at noen ga ham et signal om at de polske hopperne var på høyde med utstyret. – Dette er den såkalte tuten i hesten, som ikke er tillatt i kjeledress. Tydeligvis har spillerne blitt målt og alt er bra. Jeg vet ikke hvor disse hentydningene kommer fra. Vi ville være dumme å gjøre noe slikt, vel vitende om at det ikke var lov. Kanskje noen gjorde det med vilje å sende genserne våre på befaring og rive dem ned – la han til.

En annen ting er at problemer ikke alltid kom ut av ingensteds. Polakkene sjekket nye klær nesten hver helg. Det er imidlertid ikke rart i tilfelle av svakere resultater og i begynnelsen av sesongen, når du alltid ønsker å velge det beste utstyret, og til og med beholde det de neste ukene og målrette hendelser. Til dette er trening ikke alltid tilstrekkelig. – Det er en tematisk elv. Men dette er også et tema vi ønsker å overlate til oss selv. Du kan ikke se alt på TV, vi viser ikke alt, vi holder noe for oss selv – sa Jachimiak Maciej Maciusiak, assistent for Michał Doleżal til Łukasz.

Małysz sin flotte reaksjon. Han kunne ha vunnet, men han foretrakk å hjelpe en stor rival

Kontrolløren forklarte økningen i kontroll over polakkene. «Det er som Formel 1»

Den gang, i Polen, spurte vi Mika Jukkara om hva han fryktet om uregelmessighetene med Doleżal-lagdrakter. – Det er ikke sånn at noen av landslagene gir meg beskjed om at jeg burde ta en titt. Fikk et tips, men fra vårt maskinvareinspeksjonsteam forrige helg i Ruce. Noen ganger er det det. Jeg får en melding på walkie-talkie på forhånd – sjekk bunnen av dette og dette. Så sjekker vi og finner vi et problem, vurderer vi sammen med hele teamet hva vi skal gjøre med det – forklarte finnen.

Ifølge Jukkara skjedde alt på en slik måte at slike situasjoner ikke ville oppstå i fremtiden. – Jeg inviterte dem til en diskusjon, jeg ville forklare hva som egentlig foregår. For min del er alt bra, jeg ønsket og vil være transparent, ren, så jeg foretrekker å snakke med et team som ikke forstår noe eller gjør noe galt hver gang – understreket han. – Ingen kan hindre andre representasjoner i å «spionere» andre. Så viser det seg at noen har lagt merke til noe og sannsynligvis snakker om det høyt. Det er som i Formel 1: alle ønsker å finne noe, og de ser også på sine rivaler, de vil legge merke til hva de forbereder og sørge for at det overholder reglene. Men stol på meg: vi visste dette allerede før noen hevdet at polakkene gjorde noe galt. Etter intervjuene våre skulle alt være bra – forsikret han. Men tilsynelatende er ikke alt avklart.

Nok en diskvalifikasjon. Małysz tordnet om «kampanjen mot polakkene». «Dette er et sjokk»

I neste verdenscuphelg i Klingenthal var det flere kontroller på polakkene. Jukkara ville trolig sjekke om hopperne og personalet hadde fulgt hans forespørsler og instruksjoner. Og et annet teknisk problem oppsto: Finnen diskvalifiserte Paweł Wąsk, som hadde en sjanse til å ta poeng til verdenscuppen i søndagens konkurranse. – Vi er i sjokk. Vi føler at kampanjen er mot oss – sa Adam Małysz i et intervju med Eurosport. – Piotrek Żyła ble sjekket i går etter hvert hopp, noe som ikke skjer. Personalet passer tross alt dresser. I dag til og med to ganger og alt gikk bra, det er et sjokk. Paweł kan innta en god plass i dag – la han til.

– Adam reagerer raskt på denne typen situasjoner. Han kan bedømme om dette er en bevisst handling eller om det bare skjedde med oss. Jeg sier at hvis kontrolløren ønsker å finne et sted hvor drakten er ute av drift, vil han finne den. Det er merkelig at Pawełs kjole også ble sjekket på buksebenet, og at uregelmessigheten ble funnet der. Noen ganger er en midjeomkrets eller en brystomkrets nok, for det er der det betyr mest. Hvis du søker i hele drakten, finner du omtrent en halv tomme i alt – vurdert W LIVE-programmet til Sport.pl president i det polske skiforbundet, Apoloniusz Tajner.

Doleżal ønsker en diskusjon. Han er i tvil. Strid også mellom nordmenn og tyskere

Aktivisten la til at han så med det blotte øye hvordan nordmennene strakte seg ut på startbjelken og det dannet seg buler, noe som tydet på at det var mye slakk i draktene deres. Produsenten av utstyr fra Slovenia, Peter Slatnar, indikerte i et intervju for avisen «Delo» til og med at Alexander Stoeckls spillere hadde nytt materiale som «på en eller annen måte slapp unna inspeksjonen av utstyret». Før verdenscuprennet i Engelberg kom temaet også tilbake til «Onkonalka»-profilen. Denne gangen har Instagram unaturlige former for tyske dresser.

En ny retning har dukket opp: Hvorfor blir polakker mer testet, siden tvister er mellom mange nasjoner? «Jeg har noen konklusjoner om hva resten av de andre representasjonene gjør.» Vi skal prøve å styre alt slik at vi ikke blir etterlatt et sted. Det handler ikke om å kopiere løsninger, men det er ting som kan diskuteres – sa Michal Doleżal etter kvalifiseringen ved Engelberg i et intervju for TVP Sport. Spillet poker startet bak kulissene i hoppet. Denne sesongen og suksessene til flat ski Anże Laniska i starten av konkurransen, eller de spesielle rillene i norske ski i de siste løpene, viser best at mye kan vinnes i dag med utstyr.

Jukkara ønsket ikke å bli det nye «FIS-politiet». Da Kobayashi ble diskvalifisert, slo hjertet hans raskere. «Men det handler om effekten, ikke følelsene»

Jukkara skal være dommer. Finnen, som denne sesongen hadde på seg skoene til en mann kjent i 30 år som «FIS-politiet», eller Sepp Gratzer. Tyskeren trakk seg på slutten av forrige sesong og Jukkara ble valgt som hans etterfølger. – Jeg ville ikke bli som ham. Han var en institusjonsmann, han hjalp meg mye i løpet av sommeren da vi jobbet sammen på Summer Grand Prix-serien, men han kom opp med noen regler og var ansiktet ut mot hele hardware-delen av sporten. Jeg kom inn her som en ny person, og jeg vil gjøre det på mine premisser – fortalte Jukkara oss.

Allerede på den tredje konkurransedagen i den nye sesongen diskvalifiserte han Ryoyu Kobayashi, den daværende andreplassen i verdenscupen. – Rister hendene mer i en slik situasjon? Nei. Kanskje, et øyeblikk, hoppet hjertet mitt over et slag. Men det handler ikke om følelsene, det handler om effekten. Jeg ønsker ikke å finne uregelmessigheter hos spillerne, individuelt, enten han er best eller ikke. Men finner jeg det, gjør jeg det samme uansett – beskrev Jukkara. Den nye kontrolleren varslet fra starten at det kommer flere kontroller og at den vil gjøre noe. Og slik ble det fredag ​​i Engelberg.

Kamil Stoch og Piotr Żyła«Hvor lenge kan du?» En sterk stemme fra PZN etter polakkenes dårlige hopp

En ny virtuell linje i hoppet. Og det blir flere kontroller og flere endringer

Jukkara ringte alle hopperne etter kvalifiseringen. Han målte tempoet og, som han forklarer, samlet inn data. – Det er vår indre beslutning å gjøre det. Vi ønsker å etablere hensiktsmessige retningslinjer slik at reglene er klare for alle og draktene er like, det er ikke rom for manipulasjon med reglene. Faktisk har vi diskutert mye med trenerne i det siste om hva som kan og ikke kan gjøres. Spesielt når du strekker våtdrakter på toppen av bakken. Det var oppførsel som ingen ønsket å se. Og vi har innført en ny regel: den virtuelle linjen. Start fem barer høyere fra der maskinvarekontrolleren er. I denne plassen kan konkurrenten knapt strekke drakten. Dette har vi tydelig slått fast. Tidligere kunne de gjøre mer, de var bare begrenset når de dukket opp for kontrolleren. De kunne ikke bryte reglene, men mangelen på denne plassen skapte mye bøying til reglene. Vi likte det ikke, så nå må de fem dragerne bare ned, holde skiene, før sjekken, avslørte finnen.

– Nå skal kontrollene gjennomføres «normalt», én om gangen, men hopperne må venne seg til at det er og blir mange – innrømmet han. – Dette er målet vårt: mer kontroll, mer presisjon, mindre kontrovers, endring til det bedre. Og til alle de som har blitt påvirket av sakene til dags dato, eller for å søke komplotter, litt fred. Ingen vil gå galt her, ingen vil bli skadet. Jeg kan også si at situasjonen er i bedring. I starten av sesongen var det mye verre å strekke drakter og bryte reglene – la Mika Jukkara til.

Doleżal reagerer brått etter spranget i venen. Doleżal reagerer brått etter spranget i venen. «Hva skjedde i kvalifiseringen?»

Lørdagens renn i Engelberg med fem polakker til start starter klokken 16:00. Det vil bli innledet av en serie tester som er planlagt til 15:00. Direkte dekning på Sport.pl og i LIVE-applikasjonen til Sport.pl.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.